VUČIĆ: U decembru otvaram čudo od fabrike! Do kraja godine biće gotov Koridor 10 i auto-put Obrenovac-Čačak
Foto: Marina Lopičić

projekti

VUČIĆ: U decembru otvaram čudo od fabrike! Do kraja godine biće gotov Koridor 10 i auto-put Obrenovac-Čačak

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 7. decembra otvoriti veliku fabriku, koja će biti značajna za celu Šumadiju, ali nije otkrio o kojoj kompaniji je reč.

"Radujem se, imam 7. decembra da otvorim jedno čudo od fabrike. Radujem se kad pomislim da će citavu Šumadiju da spasava", rekao je Vučić gostujući na Pinku, ne otkrivajući o kojoj fabrici je reč.

On je istakao da je uvek radostan kada otvara nove fabrike ili kada počinju da se grade i podsetio da se u Kraljevu grade dve nove fabrike - Leoni i Juro taj.

"Kako da ne budem srećan kada smo u Kraljevu nekad imali Magnohrom i druge firme koje su zapošljavale oko 17.000 ili 18.000 ljudi", naglasio je Vučić dodajući da su tokom prethodne vlasti sve uništile.

Predsednik Srbije je rekao da je ranije pokušavao da dovede nemačke investitore u Kraljevo, ali da nisu tu hteli da ulažu zbog zemljotresa koji je ranije pogodio taj grad.

"Onda smo uspeli i doveli dve fabrike, sad je borba hoćemo li imati dovoljno radnika", naveo je Vučić.

Koridor 10 do kraja godine

Putni Koridor 10 u Srbiji biće završen do kraja godine, kao i ceo auto-put od Obrenovca do Čačka, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Sve će to biti gotovo do kraja godine", rekao je Vučić.

Dodao je da će, kada je reč o tom delu Koridora 11, ostati još samo da se završi deonica od Surčina do Obrenovac zajedno sa petljom Surčin.

Govoreći o napadima lidera opozicije, Vučić je rekao da se oni ne raduju niti novim fabrikama, niti gradnji auto-puteva i da će verovatno u januaru da kažu kako nije sve obeleženo na novim deonicama Koridora 10.

Vučić je kazao da bi trebalo da pohvale šta je sve urađeno u Grdeličkoj klisuri na izgradnji auto-puta i kako je na istočnom kraku napravljen tunel Bancarevo.

"Ne mrze mene, već mrze svoju zemlju i raduju se neuspesima Srbije", dodao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track