MIHAJLOVIĆEVA RAZGOVARALA SA PREDSTAVNICIMA KINESKIH KOMPANIJA: Modernizacija pruge Beograd- Budimpešta važna za obe zemlje
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

bitan projekat

MIHAJLOVIĆEVA RAZGOVARALA SA PREDSTAVNICIMA KINESKIH KOMPANIJA: Modernizacija pruge Beograd- Budimpešta važna za obe zemlje

InfoBiz -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima kineskih kompanija o modernizaciji i rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta, istakavši značaj ovog projekta za obe zemlje.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

Mihajlovićeva je razgovarala sa Hu Sjaojungom, generalnim direktorom Odeljenja za projekt-menadžment konzorcijuma kineskih kompanija Čajna rejlvej internešenel kompani (CRIC) i Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani (CCCC), i Džang Sjaojuenom, generalnim direktorom CCCC.

"Modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, kao deo rekonstrukcije železničkog Koridora 10, kojim se naša zemlja uključila u kinesku inicijativu 'Jedan pojas, jedan pu', važan je projekat kako za Srbiju, tako i za NR Kinu, o čemu svedoči i nedavni sastanak dva predsednika u Pekingu. Srbija i Kina imaju odlične bilateralne odnose i naša saradnja na ovom projektu je neupitna", izjavila je Mihajlovićeva.

Konzorcijum kineskih kompanija C C C C i CRIC izvodi radove na deonici Beograd centar-Stara Pazova, u dužini od 34,5 km, a vrednost radova je 350,1 milion dolara.

foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade

Sastanku je prisustvovao i ambasador NR Kine u Beogradu Li Mančang, koji je istakao važnost ovog projekta za kinesku vladu i predsednika, rekavši da će zajedno sa potpredsednicom Mihajlović pratiti realizaciju i dinamiku radova.

Predstavnici konzorcijuma kineskih kompanija, koje su radove na deonici Beograd centar-Stara Pazova započele u junu ove godine, izrazili su uverenje da će obaveze iz komercijalnog ugovora biti ispoštovane i radovi biti završeni u roku, navadeno je u saopštenju iz kabineta Mihajlovićeve.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track