Uz dobar plan štednje, vašem maturantu možete ispuniti sve želje
Foto: Profimedia

Manje muke za roditelje

Uz dobar plan štednje, vašem maturantu možete ispuniti sve želje

InfoBiz -

Proslava mature značajan je događaj za sve u porodici sa tinejdžerima, kako za roditelje, tako i za decu. Činjenica je da troškovi pripreme za to posebno važno veče za vaše dete iziskuje dosta novca, pa u zavisnosti od želja mogu dostići visinu prosečne plate. Pored haljine ili odela, tu su cipele odabrane samo za to veče, ali i detalji koji će upotpiniti kompletan izgled za maturu. Znamo koliko deca u tim godinama mogu biti izbirljiva, pa roditelji najčešće ne razmišljaju koliko šta košta, već samo da ona budu zadovoljna, odnosno da svaka njihova želja bude ispunjena.

Možda vam deluje da je sada prerano da mislite o tome, posebno nakon izmirenja svih preostalih rata za letovanje i početak školske godine, ali ukoliko ste roditelj maturanta, ovo jeste pravo vreme da počnete sa štednjom, kako bi sve bilo obezbeđeno na vreme, a vaš maturant spreman da zablista.

Pored toga, ovo bi bio i adekvatan trenutak da u sam proces štednje uključite i dete. Na taj način biste mogli da ga lagano uvodite u svet odraslih, razvijajući mu svest o racionalnom i pametnom trošenju novca, ali i štednji. Odvajanjem dela svog džeparca, kako bi učestvovao u zajedničkoj štednji, imaće utisak da ravnopravno učestvuje u pripremama, ali će biti i realniji u zahtevima. Svakako, vaša inicijativa može da preraste u vrlo korisnu naviku tinejdžera u budućnosti.

Upravo Mesec štednje koja je u toku, otvara vam mogućnosti da izaberete jednu od ponuda na tržištu koja će ispuniti niz želja i zamisli vašeg maturanta, a jedna takva vas očekuje u Addiko banci.

Ako započnete sa oročenom štednjom u evrima do 30. novembra, već za 6 meseci zahvaljujući dobroj kamatnoj stopi od dva odsto na godišnjem nivou vaše brige oko mature mogu nestati, a maturant svoje misli može da usmeri na to koji će fakultet upisati. Ponuda se odnosi na nova depozitna sredstva za iznose oročenja do maksimalno 50.000 evra po klijentu i važi do 30.11.2018.

(Promo - tekst / Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track