RAZBEERBRIGA: Samo za istinske ljubitelje piva
Foto: Promo

RAZBEERBRIGA: Samo za istinske ljubitelje piva

InfoBiz -

Udruženim snagama jedan profesor psihologije, jedan Amerikanac (takođe profesor ali, engleskog jezika i književnosti), jedan ekonomista i diplomirani geograf - zajedno stoje iza prve novosadske kraft pivare, RazBeerbrige. Ova grupa zaljubljenika u pivo sada ima šansu da svojim proizvodom očara čitavu Srbiju. Naime, zahvaljujući Super Srbija projektu, u Roda markete stiglo je čak pet varijanti RazBeerbriga kraft piva, a svaka donosi jedinstvenu kombinaciju sastojaka.

foto: Promo

“Pravimo piva koja bismo voleli da pijemo. Zajedno kreiramo arome ovog napitka, obogaćene karamelnim notama, primesama kafe i čokolade, uplivima peperminta i bora, kao i cvetno-citrusnim daškom egzotike”, poručuje četverac iz Novog sada.

Upravo za šankom gde se ekipa kompletirala, sedimo i slušamo kako je nastao projekat RazBeerbriga i kako se jedna mala, ali i prva novosadska kraft pivara, ekskluzivno našla na rafovima Roda marketa.

foto: Promo

Pivara RazBeerbriga jedan je od osam učesnika projekta Super Srbija. Nosioci projekta, kompanije Direct Media i Roda, udruženim snagama sa TV Prvom, kreirali su priču u kojoj je preduzetnicima data mogućnost da se nadmeću za naklonost kupaca. Uspešna prodaja im može obezbediti godišnji ugovor sa Rodom, dok će samo jedan od njih poneti laskavu titulu HIT proizvoda za 2018. godinu.

foto: Promo

Iako imaju svoje poslove, ovaj četverac predano radi u proizvodnji RazBeerbriga piva. Neko nadgleda proizvodnju i kreira ukuse, neko se bavi finansijama. Sve je počelo kada se Boris Popov, inače profesor psihologije, uz suprugu Snežanu, pre pet godina zainteresovao za zanatsku proizvodnju piva. Međutim, taj hobi je prerastao u nešto više 2017. godine, jer se sadašnja postava upotpunila ostalim članovima. Zašto baš zanatsko pivo? Na ovo pitanje imaju spreman odgovor:

foto: Promo

„Svako pivo se sastoji iz četiri osnovna sastojka: voda, pivski slad koji je najčešće ječmeni ili pšenični, pivski kvasac i hmelj koji je onaj sastojak koji čini razliku. U odnosu na industrijsko pivo, kraft ima neuporedivo više hmelja i najviše je zbog toga aroma izraženija, a dodatno se ističe i kroz tradicionalni proces proizvodnje“, kaže Boris.

foto: Promo

Endru je prvi ušao u njihovu priču koju je vodio ovaj bračni duo. Ovaj Amerikanac se zbog jedne Novosađanke preselio u Novi Sad. Završio je engleski jezik i književnost i danas predaje na privatnom fakultetu. Pored toga što je suvlasnik pivare, Endru vredno radi i na kreiranju novih aroma RazBeerbriga piva.

„Mi smo kao neka porodica koju vezuje ljubav prema pivu. Kako volimo i društvo i druženje, i tu smo se našli. Uopšte, Srbija me je oduševila najviše odnosima među ljudima. Svi su bliski i sve je blizu. U Americi možeš da živiš pored komšije 20 godina a da nikada ni reč ne razmenite, dok je to ovde nemoguće“, priča Endru.

foto: Promo

Bošku Kustudiću i Nemanji Simeunoviću malo je nedostajalo da se pridruže ekipi, a do Borisa i Endrua su došli zahvaljujući jednom mišu. Da Nemanji miš nije izgrizao kablove na kolima, dvojica drugara se nikad ne bi našli na pivu i to na RazBeerbrigi. Kada je ponestalo piva posle druge ture, smislili su način kako da povećaju RazBeerbriga proizvodnju, kontaktirali su suvlasnike i obrazložili im svoj poslovni plan koji je odmah usvojen!

“Super Srbija projekat nam je došao u idealnom trenutku! Čitava ekipa koja je uključena u našu priču sada je dobila prostor da se pokaže i razvija dalje…čitava jedna underground scena u kojoj je pivo zakon. Inače, sasvim suprotno većini industrija, u kraft industriji piva konkurencija se ne posmatra na klasičan način. Na toj sceni se podržavamo međusobno, savetujemo, pričamo o pivu i radujemo se tuđim uspesima. To je prosto tako - jednostavno nema zle krvi”, iskren je Nemanja.

foto: Promo

Ovaj četverac planira da svake godine izbaci novo pivo, da ljudima budu zanimljivi a i da i oni sami uživaju u procesu. Kažu da svako njihovo pivo ima „svoje Ja“ i da nastaje iz velike ljubavi prema zanatskom pivarstvu i celoj zajednici ljubitelja piva.

Da li ste i vi među njima? Ako jeste, podržite ovaj četverac u borbi za ostanak na policama Roda marketa!

foto: Promo

REČ DVE O RazBeerbriga pivu

RazBeerbriga piva posebnim čini najkvalitetniji hmelj uzgajan u Srbiji i proizvodnja koja se obavlja na tradicionalan način, isključivo od prirodnih sastojaka, hmelja, kvasca, vode i slada. Inače, zanatsko ili kraft pivo proizvodi se u manjim pogonima, na manjim šaržama i, samim tim, otvara vrata uzbudljivom eksperimentisanju sa stilovima i receptima. Svako od čak pet varijanti kraft piva RazBeerbriga donosi jedinstvenu kombinaciju sastojaka i samim tim drugačiju aromu: Temper (pale ale), Black rider (American stout), Stalker (dobule IPA), Bandiera rossa (red ale), Coaster roller.

foto: Promo

O Super Srbiji

Projekat Super Srbija pokrenuli su Direct Media i Roda sa ciljem da podrže domaće preduzetnike. Ideja projekta je da potrošači kupovinom proizvoda koji im se dopadnu direktno određuju koji će preduzetnici potpisati godišnji ugovor sa ovim velikim lancem, dok će najprodavaniji proizvod poneti titulu HIT proizvoda. Pratite preduzetničke priče na TV Prva svake nedelje od 18.45 i podržite svoje favorite!

foto: Promo

Priču o preduzetničkom putu RazBeerbriga piva pogledajte ovde

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track