PREMIJERKA OČEKUJE SUFICIT U BUDŽETU OD 28 MILIJARDI DINARA: Zadovoljna sam rezultatima Vlade, ali postoji veliki prostor za još brže reforme
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

ekonomske reforme

PREMIJERKA OČEKUJE SUFICIT U BUDŽETU OD 28 MILIJARDI DINARA: Zadovoljna sam rezultatima Vlade, ali postoji veliki prostor za još brže reforme

InfoBiz -

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da na kraju godine imamo suficit u budžetu od oko 28 milijardi dinara.

Brnabić je zadovoljna rezultatima vlade, ali je istakla da se mora raditi još brže i efikasnije, te da smo izvukli pouke i iz "Bele knjige" Saveta stranih investitora i ovogodišnje pozicije na Duing biznis listi Svetske banke.

Na predstavljanju "Bele knjige", poručila je da Vlada Srbije ima i snage i kapacitet za sprovođenje reformi.

Premijerka je rekla da je generalno zadovoljna rezultatima Vlade, ali da postoji veliki prostor za unpređenje i još brže reforme. Brnabić je primetila da se danas sve zemlje sveta bore za bolju poziciju, ali da ona koja je na 96. mestu na Duing biznis listi, nema gde da padne, dok 43. mesto znači da se borimo sa većom i jačom konkurencijom.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Sada igramo igru sa zemljama koje su mnogo konkurentije, nego pre četiri, pet ili šest godina i moramo da budemo efikasniji. To smo izvukli kao lekciju", podvukla je Brnabić.

Primera radi, navela je da Austrija dodatno liberalizuje vize i radne dozvole da bi bila konkurentija, Portugalija je uvela posebne vize za "start ap" preduzetnike...

"Svaki dan kada ne uradimo sve što možemo, neka druga zemlje jeste uradila i pretekla nas je. Danas se takmičimo u nekoj drugoj ligi zemalja, a Vlada Srbije ima snage i kapacitet da implementira reforme i sigurna sam da ćemo biti mnogo bolji sledećih godina na Duing biznis listi", poručila je Brnanić.

Kako kaže, i ona sama, kao i svi ministri daju sve od sebe, ali da se ponekad izgubi fokus, kada veliki broj stvari mora da se završi.

"Možda treba da pogledamo ponovo kakva treba da nam bude prioritizacija, jer radimo mnogo stvari. Imamo mnogo uspeha, ali treba da 'povučemo' do kraja 2018. i u prvom kvartalu 2019. i vratimo se tamo gde nam je mesto", poručila je Brnabić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track