Najnovije vesti

PREMIJERKA OTVORILA OBILAZNICU KOD KOVINA: U poslednje četiri godine izgrađeno 160 kilometara auto-puta
Foto: Vlada Srbije

do kraja godine završeno još 30 km

PREMIJERKA OTVORILA OBILAZNICU KOD KOVINA: U poslednje četiri godine izgrađeno 160 kilometara auto-puta

Biznis

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je danas obilaznicu oko Bavaništa kod Kovina, gde je istakla da je u poslednje četiri godine izgrađeno 160 kilometara auto-puta, uz dosta lokalnih saobraćajnica, a da će do kraja ove godine biti završeno još oko 30 kilometara auto-puta.

"Važni su putevi, bili oni veliki ili mali, da dovodimo investitore, da biste vi otvarali svoje firme, da imamo više radnih mesta, veće plate", poručila je Brnabić okupljenim građanima na otvaranju nove saobraćajnice.

foto: Vlada Srbije

Kako je rekla, u poslednje četiri godine izgrađeno je više puteva nego u poslednjih 35 godina.

"U poslednje četiri godine izgrađeno je 160 kilometara auto-puta, da ne kažem koliko je lokalnih saobraćajnica urađeno, koje su važne za građane svake opštine, a do kraja godine završićemo još oko 30 kilometara auto-puta", istakla je Brnabić.

Obilaznica je važna, pre svega, zbog bezbednosti žitelja, odnosno izmeštanja teretnog saobraćaja van samog Bavaništa, jer su, kaže u Kovinu, nesreće sa smrtnim ishodom bile česte.

foto: Vlada Srbije

Saobraćajnica je duga 5,1 kolimetar, a u nju je uloženo 400 miliona dinara.

Premijerka je istakla da, iako bi neko možda mogao da kaže da je to mali projekat, od oko četiri miliona evra, za Vladu Srbije nema malih i velikih projekata, već samo onih koji su važni za građane.

"Nastavićemo ovako da radimo, na svakom projketu kao da je najveći, jer je to važno za bolji kvalitet života svih građana", podvukla je premijerka.

Ponovila je da se vode razgovori sa 21 potencijalnim investitorom, koji bi došli u Vojvodinu, što bi otvorilo novih 6.000 radnih mesta i istakla da će se vlada truditi da neke od njih dovede u industrijsku zonu u Kovinu.

foto: Vlada Srbije

"Svaki put kada razgovaram sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o investicijama i infrastrukturnim projektima, on mi da jednu poruku - misli na Banat, podigni Banat na noge. To je savet koji mi je dao, posao koji ji je preda mnom i jedan od prioriteta vlade", rekla je Brnabić.

Premijerka je danas razgovarala i sa predstavnicima opštine Kovin, koji su joj izneli sve projekte koje opština radi ili planira da radi, u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta i poručila da će im vlada pružiti podršku.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...