Najnovije vesti

BUŠATLIJA O KUPOVINI KABLOVSKOG OPERATERA KOPERNIKUS: To je vrhunski potez, Telekom treba da se širi
Foto: Beta / Emil Vaš, Printscreen YT

mišljenje stručnjaka

BUŠATLIJA O KUPOVINI KABLOVSKOG OPERATERA KOPERNIKUS: To je vrhunski potez, Telekom treba da se širi

Biznis

Savetnik za strana ulaganja Mahmud Bušatlija smatra da je kompanija "Telekom Srbija" povukla vrhunski poslovni potez kada je kupila kablovskog operatera "Kopernikus Technology".

- U redu je da se "Telekom Srbija" širi, jer to i mora da se radi da bi se moglo preživeti na tržištu. Sasvim je prirodno da Telekom kupuje kablovske kompanije jer i Telekom ima i on to ima u svojoj ponudi. Ako kalkulacija pokazuje da će ta kupovina doneti profit kompaniji zašto se ne bi širili. To je pametan poslovni potez iz prostog razloga jer ide ka širenju i diverzifikaciji svoje ponude ka različitim oblastima - kaže Bušatlija za Kurir. 

- Ako ne proširi ponudu i ne bude pratio šta se dešava na tržištu onda gubi poziciju - ističe Bušatlija i dodaje da će boljitak osetiti i građani kroz bolju ponudu sadržaja i možda niže cene usluga.

Podsetimo, prema izveštaju RATEL najveći operator distributivnih medijskih sadržaja u Srbiji u 2017. godini bila je Srpska kablovska mreža SBB, sa tržišnim učešćem od 54 odsto prema broju pretplatnika, uključujući i podatke IKOM koji je početkom 2018. pripojen operateru SBB. Telekom Srbija je imao 25 odsto tržišta, pa će kupovinom kablovskog operatera "Kopernikus Technology" ojačati svoju tržišnu poziciju.

Brojke

200.000 televizijskih i internet korisnika ima "Kopernikus Technology"

U 60 gradova u Srbiji posluje ovaj kablovski operater

300.000 domaćinstava koristi usluge Kopernikus Technology"

S. Tomčić / Foto:Beta, Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...