TELEKOM: Tržišni udeo Kopernikus Tehnolodžija premašuje 8 odsto
Foto: Beta/Milan Obradović

telekomunikacije

TELEKOM: Tržišni udeo Kopernikus Tehnolodžija premašuje 8 odsto

InfoBiz -

Tržišno učešće kompanije Kopernikus Tehnolodži (Tehnology) u distribuciji televizijskih sadržaja u 2018. godini premašuje 8,0 procenata, saopštio je danas Telekom Srbije. "Informacije kojima se spekuliše u javnosti su zastarele i ne odgovaraju trenutnom činjeničnom stanju na tržištu", naveo je Telekom, reagujući na jučerašnje napise nekih medija.

Televizija N1 je, naime, objavila juče da se Telekom Srbija pohvalio da je kupovinom drugog po veličini kablovskog operatera Kopernikus Tehnolodžija dobio oko 200.000 novih korisnika, a da prema "zvaničnom izveštaju Ratela za 2018. godinu - kablovski operater Kopernikus ima tek tri odsto od ukupnog broja korisnika". U današnjem saopštenju Telekoma se napominje da se izveštaj Ratela kreira na osnovu podataka koje operatori dostavljaju tom regulatornom telu, i da je Telekom Srbija dostavio najnovije podatke koji se tiču broja korisnika Kopernikus Tehnolodžija.

"Ubrzanom masovnom digitalizacijom i akvizicijom manjih operatera od strane Kopernikus Tećnolodžija tokom 2018. godine, tržišno učešće te kompanije značajno je povećano, odnosno prelazi 8,0 odsto učešća u distribuciji televizijskih sadržaja", navodi Telekom. Dalje dodaje da je povećan i broj korisnika interneta Kopernikus Tehnolodžija, tako da je ukupan broj korisnika multimedije i interneta te kompanije veći od 200.000.

"Podaci nedvosmisleno ukazuju na činjenicu da je Kopernikus Tehnolodži zauzimao drugo mesto na tržištu kablovskih operatera. Ovo ukazuje da će finansijski pokazatelji Kopernikusa biti značajnije bolji u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu", zaključuje Telekom. Zainteresovanima poručuje da se za sve tačne podatke u vezi sa brojem korisnika kompanije Kopernikus Tećnolodži za kraj trećeg kvartala tekuće godine obrate Ratelu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track