DRI: Dipos na nezakonite plate potrošio 6,4 miliona dinara
Foto: Profimedia

IZVEŠTAJ

DRI: Dipos na nezakonite plate potrošio 6,4 miliona dinara

InfoBiz -

BEOGRAD - Državna revizorska institucija Srbije (DRI) danas je objavila da je Društvo za iznajmljivanje nekretnina "Dipos" iz Beograda u prošloj godini na isplatu zarada i drugih davanja zaposlenima potrošilo više nego što je propisano zakonom za ukupno oko 6,4 miliona dinara.

U izveštaju DRI o revizija poslovanja Diposa koji upravlja i održava nepokretnosti u državnoj svojini, navedeno je da su u 2017. godini nezakonito uvećane zarada na osnovu minulog rada u iznosu višem za 1,7 miliona dinara. Utvrđeno je i da su nepropisno isplaćenim troškovima za ishranu zaposlenih rahodi Diposa uvećani za oko 3,2 miliona dinara.

Zaposlenima Diposa je u aprilu 2017. godine isplaćen regres u iznosu od 93.716 dinara, iako je trebalo da dobiju po 65.695 dinara, koliko je iznosila prosečna zarada u Srbiji u prethodno mesecu. Za te namene je, po nalazu revizora, potrošeno 1,4 miliona dinara vipe nego što je trebalo.

Nezakonit je bio i trošak od 44.000 dinara jer su zarade 11 zaposlenih uvećane za 25 odsto po osnovu radnog učinka.

Dipos je na kraju 2017. godine raspolagao sa 437 nepokretnosti, od čega 10 odsto, odnosno 43, nisu bile izdate, navodi se u izveštaju DRI.

Državni revizori su utvrdili da je prosečan broj radno angažovanih lica po ugovorima u tom preduzeću bio 54, a prosečan broj zaposlenih 51.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track