MARKO ČADEŽ: Podrška Nemačke razvoju dualnog obrazovanja u Srbiji!
Foto: Zorana Jevtić

predsednik privredne komore srbije

MARKO ČADEŽ: Podrška Nemačke razvoju dualnog obrazovanja u Srbiji!

InfoBiz -

Nemačka podržava razvoj dualnog obrazovanja u školi i pruža nam pomoć, logističku i finansijsku, u tom pogledu, izjavio je danas u Berlinu predsednik PKS Marko Čadež.

On je zajedno s predsednicom vlade Anom Brnabić razgovarao sa predsednikom UO i predstavnicima Savenog udruženja nemačkih privrednih komora u Berlinu.

"Važan je nastavak podrške za dualno obrazovanje i njegovo uvođenje u sve srednje škole u Srbiji", rekao je Čadež.

To, pojasnio je, znači da će oni pružiti njihove kapacitete kako bi pomogli Srbiji da izgradi sopstvene pocedure da realizuje školovanje dece u kompanijama, da licenciramo instruktore u kompanijama "Nemačka nam, pre svega, obezbeđuje logistiku i znanje ali i finansisjku podršku, sa Privrednom komorom Austrije, da izgradimo naše kapacitete", naveo je Čadež.

Kako je rekao, u Srbiji je 4.500 dece u srednjim strucnim školama u projektu dualnog obrazovanja, koji je još uvek pilot projekat.

"Od septembra počinje nacionalno pokivanje svih srednih stručnih škola i očekujemo 20.000-30.000 učenika, što zahteva ozbiljnu ogranizaciju", naveo je Čadež.

On je dodao da PKS ima oko 40 projekata koje realizuje sa nemačkim partnerima, Saveznim udruženjem komora, Nemačko-srpskom privrednom komorom ili regionalnim komorama.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track