SVI SE PITAJU GDE JE TAJ TENIS: Ministarstvo poljoprivrede tvrdi da sa nemačkom kompanijom nije ni potpisan ugovor
Foto: Shutterstock

OODLAGANJE INVESTICIJE

SVI SE PITAJU GDE JE TAJ TENIS: Ministarstvo poljoprivrede tvrdi da sa nemačkom kompanijom nije ni potpisan ugovor

InfoBiz -

BEOGRAD - Zahtev nemačke kompanije Tenis za odlaganje investicije u osnivanje farme svinja i gradnji klanice kod Kikinde primila je Коmisija za davanje saglasnosti za investicione planove i postupku ostvarivanja prava prvenstva zakupa poljoprivrednog zemljišta i predlog da bude prihvaćen prosledila gradu Kikindi na odlučivanje, rekli su danas u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Ta Komisija je, naveli su za Betu u Ministarstvu, prihvatila zahtev Tenisa za odlaganje prve investicije u Srbiji zbog toga što ugovor sa tom kompanijom nije ni potpisan već je podnet samo investicioni plan.

foto: Shutterstock

Kako je objašnjeno, državno zemljište na teritoriji grada Kikinde koje je trebalo da zakupi Tenis redovno se izdaje poljoprivrednicima na licitaciji do početka realizacije investicije.

Po ranijim najavama Tenis je u još u novembru 2017. trebalo da počne da gradi farme svinja i klanicu kod Zrenjanina i Kikinde.

Tenisu je na 30 godina odobren zakup 2.420 hektara zemlje u opštini Zrenjanin i 2.544 hektara kod Kikinde.

Prema memorandumu o razumevanju koji je Tenis potpisao sa Vladom Srbije, ta kompanija je bila zainteresovana za izgradnju 20 farmi svinja u Srbiji.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track