UNIJA POSLODAVACA TRAŽI OD PRIŠTINE DA UKINE TAKSE NA SRPSKU ROBU Nenezić: Ta odluka stvarno nema nikavog smisla ni svrhe
Foto: Beta/Milan Obradović

reakcija

UNIJA POSLODAVACA TRAŽI OD PRIŠTINE DA UKINE TAKSE NA SRPSKU ROBU Nenezić: Ta odluka stvarno nema nikavog smisla ni svrhe

InfoBiz -

Unija poslodavaca Srbije traži da Priština ukine odluku o taksi na robu iz srbije, zbog čega se obratila Međunarodnoj organizaciji rada i drugim međunarodnim poslodavačkim institucijama.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić rekao je za Tanjug da je odluka Prištine o taksi od 10 odsto na srpske proizvode pugubna ne samo za srpsku privredu i privrednike, već i za partnere udruženja koji su na Kosovu.

"To je odluka koja stvarno nema nikavog smisla ni svrhe, odnosno ima verovatno neku dublju pozadinu o kojoj mi privrednici ne želimo da razmišljamo niti želimo da se takve neke stvari dešavaju u budućnosti", kaže Nenezić.

On kaže da se nada da će međunarodne institucije reagovati kako bi što skorije odluka Prištine bila ukinuta.

Ta inicijativa Unije poslodavaca Srbije biće na dnevnom redu sutrašnje sednice Socijalno-ekonomskog saveta, uz set zakona iz nadležnosti Ministarstva finansija i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track