VUČIĆ UŽIVO IZ KULE: Srbija nije više zemlja gubitnika, Srbija postaje pobednik! Hvala  zapadnoj Bačkoj za svu podršku i ljubav! Svima koji danas slave Aranđelovdan, čestitam (FOTO)
Foto: Printscreen Pink

otvaranje novog pogona sa 300 radnih mesta

VUČIĆ UŽIVO IZ KULE: Srbija nije više zemlja gubitnika, Srbija postaje pobednik! Hvala zapadnoj Bačkoj za svu podršku i ljubav! Svima koji danas slave Aranđelovdan, čestitam (FOTO)

InfoBiz -

KULA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Kuli prisustvovao svečanom otvaranju proizvodnog pogona italijanskog proizvođača donjeg veša Kalcedonija, u koijem će posao naći 300 ljudi.

1 / 4 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić se posle obilaska obratio okupljenim građanima Kule i rekao da smo juče ostvarili jednu malu pobedu, ali da će ih biti još.

- Srbija nije više zemlja gubitnika, Srbija postaje zemlja pobednika! Hvala zapadnoj Bačkoj za svu podršku i ljubav koju pruža Srbiji i red je da joj se to vrati, rekao je Vučić najavljujući uskoro i proslavu vrlo važnog datuma - 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

1 / 8 Foto: TV Pink Printscreen

- Hoću da ga u zdravlju i veselju provedete, ali i da razmišljate o narednih 100 godina, u kojima vaša deca treba da imaju sigurnu budućnost. Radićemo još više i vrednije da biste bili zadovoljniji, sigurniji i uvereniji u budućnost, poručio je Vučić.

foto: Printscreen Pink

Predsednik je govorio da će se na isto mesto vratiti u februaru da postavi kamen-temeljac novog pogona koji će doneti nova radna mesta. Obrativši se okupljenima iskoristio je priliku i da svima koji danas slave Aranđelovdan čestita krsnu slavu.

- Dičimo se i ponosimo time što će ovde 300 ljudi naći posao, kazao je Vučić. - To je ono od čega se živi i što će doneti život", rekao je Vučić i dodao da se mora mnogo više raditi za Sombor i Apatin. Rekao je da je uveren da je u Srbiji konačno uspelo da se penzije i plate dovedu na nivo bolji nego ranije, ali da to nije dovoljno. "Uveren sam da ćemo završavati sve projekte.

Podsetimo, italijanska fabrika je u industrijskoj zoni u Kuli kupila plac od dva hektara na kojem je podigla pogon "Fiorano2" koji bi, kako su ranije pisali mediji, trebalo da zaposli 300 radnika.

foto: TV Pink Printscreen

Kompanija Kalcedonia već ima pogone ''Fiorano'' u Somboru i ''Gordon'' u Subotici. Opština Kula, sa oko 40.000 stanovnika, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, ima više od 4.000 nezaposlenih i jedna je od najnerazvijenijih opština u Bačkoj.

(Kurir.rs/Foto: TV Pink printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track