MINISTARKA ZORANA U NOĆNOJ AKCIJI: Po mraku išla da proverava šta ko radi po Grdeličkoj klisuri!
Foto: Facebook Printscreen/Ministarstvo građevinarstva

Poseta iznenađenja

MINISTARKA ZORANA U NOĆNOJ AKCIJI: Po mraku išla da proverava šta ko radi po Grdeličkoj klisuri!

InfoBiz -

GRDELICA - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je sinoć noćne radove na Koridoru 10 na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru.

Zajedno sa Mihajlovićevom, radove na kriticnim tačkama na toj trasi auto-puta obišao je i direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić.

Mihajlović je u izjavi novinarima kazala da se autoput kroz Grdeličku klisuru zaista završava, te da je ostalo nešto manje više od jednog kilometra da nije pod asfaltom.

Kako je navela, na svim kritičnim tačkama, kojih je malo, radi se 24 sata.

Istakla je zahvalnost "Koridorima Srbije", radnicima i kompanijama na tome zato što čine sve što mogu kako bi se radovi priveli kraju u što kraćem roku.

"Ne preuveličavam kada kažem da su u pitanju nadljudski napori kada govorimo o zavrsetku Grdelice u što kraćem roku i to onako kako smo i rekli: put mora biti bezbedan i kvalitetan i onda će se tek pustiti u saobraćaj", navela je Mihajlović.

Babić je kazao da nepunih kilometar i po asfalta fali kroz Grdelicku klisuru, kao i da svakog dana, 24 časa se bore za svaki metar, što se može videti i na kosini 2, gde se radi na galeriji, ali i na kosini 3, kosini 4, kosini 6, ispod magistralnog puta, odnosno na svim kritičnim tačkama.

"Radimo 24 časa, vreme nam ide od ruke i verujem da ćemo uspeti u onome što smo obećali, a to je da građanima Srbije isporučimo moderan, bezbedan i stabilan autoput", kaže Babić.

Izgradnja Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri počela je radovima na deonici Gornje Polje - Caričina Dolina u drugoj polovini 2013. godine i predviđeno je da budu završeni do kraja 2018. godine.

Ukupna dužina autoputa kroz Grdeličku klisuru je oko 26 km, a sastoji se od dve deonice: Grdelica - Caričina Dolina od 11,8 km i Caričina Dolina - Vladičin Han od 14,3 km.

U Grdeličkoj klisuri su, pored dva velika tunela izgrađene i četiri velike petlje, kao i 33 mosta ukupne dužine 5,7 km.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track