NOVI ULTIMATUM STIŽE SA KOSOVA: Kosovska poslovna zajednica hoće samostalnost u CEFTA sporazumu, ili da ga Priština napusti
Foto: Aleksandar Jovanović

ucena

NOVI ULTIMATUM STIŽE SA KOSOVA: Kosovska poslovna zajednica hoće samostalnost u CEFTA sporazumu, ili da ga Priština napusti

InfoBiz -

Kosovska poslovna zajednica pozvala je na preispitivanje CEFTA sporazuma, kao i na ponovno razmatranje pravne pozicije Prištine unutar tog sporazuma, preneo je prištinski dnevnik "Epoka e Re".

Ta zajednica smatra da Kosovo ne treba da bude predstavljeno kroz UNMIK-ova, nego kroz sopstvena prava, te da zato, čitav sporazum o slobodnoj trgovini ne ide u korist kosovskim proizvođačima. Predstavnik kosovske poslovne zajednice Skender Krasnići kazao je da oni smatraju da bi, u suprotnom, Priština trebalo da se povuče iz CEFTA sporazuma u potpunosti.

Takođe je, kako se navodi, naglasio da je aktuelni položaj Prištine u tom sporazumu neustavan. Istovremeno je direktor kosovske trgovinske komore Berat Rukiki kazao da Kosovo treba da se "ponovo pozicionira".

"Sada je prekasno povući se iz CEFTA-e pošto je ona deo Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", kazao je i dodao da bi umesto toga, Priština trebalo da insistira na političkoj odluci koja bi trebalo da joj omogući "priznanje od Srbije kao punopravnog člana CEFTA-e".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track