KOMPANIJA CAR GO PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV INSPEKTORA I N.N. LICA: Tužba zbog korišćenja prikrivenog islednika i oduzimanja vozila
Foto: Promo

sporno

KOMPANIJA CAR GO PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV INSPEKTORA I N.N. LICA: Tužba zbog korišćenja prikrivenog islednika i oduzimanja vozila

InfoBiz -

Kompanija CarGo podnela je krivičnu prijavu protiv inspektora drumskog saobraćaja D.M. iz Sekretarijata za inspekcijske poslove uprave grada Beograda i N.N. lica zbog "protivzakonitog oduzimanja vozila poslovnom partneru te firme, vozaču Jovanu Šaroviću", saopštila je ta kompanija.

Krivična prijava će, kako se navodi, obuhvatiti i "otkrivanje N.N. lica koje se pretvaralo da je lice sa invaliditetom, a zapravo je 'prikriveni islednik".

foto: CarGO

Dodaje se da je neophodno da se ispita ko je dao odobrenje za korišćenje "prikrivenog islednika", jer se on koristi isključivo uz saglasnost sudije i tužioca i to samo u akcijama za krivična dela za koja je zaprećena kazna veća od deset godina.

"Pojedini inspektori jesu svesni da rade van zakona, ali su prinuđeni da ovako postupaju zbog naloga političara. Pozivamo inspektore da ne ispunjavaju protivzakonita naređenja koja dolaze od različitih interesnih grupa i sačuvaju zakone i institucije", navodi se u saopštenju.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić rekao je da "nevoljno podnosi krivične prijave, ali da će to uvek činiti kako bi se zaštitili vozači i građani".

Guberinić je pozvao gradonačelnika Beograda Zoran Radojičića da "konačno odgovori zašto su gradske službe protivzakonito" oduzele vozilo vozaču firme Kargo.

"Gradonačelnik je nadležan za gradske inspekcije koje su otele vozilo našeg vozača po nalogu ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović. Zato pozivamo gradonačelnika da kazni one koji stoje iza toga", dodao je Guberinić.

foto: Printscreen CarGo

Beogradska policija nedavno je zaplenila vozilo partnera Kargo vozača Jovana Šarovića, a kompanija je saopštila da je to urađeno po nalogu ministarke saobraćaja.

Ministarka je to negirala navodeći da su te optužbe "neistinite, zlonamerne i do sada nezabeležene u poslovnoj komunikaciji".

"Zorana Mihajlović vodi resor saobraćaja, ali u resoru kojim upravlja ne nalaze se ni obična policija, ni policija u civilu, niti Komunalna policija, pa samim tim ona ne može, niti ima mogućnost da njima izdaje bilo kakve naloge", saopštio je njen kabinet.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track