PROMENE NA ČELU RTB BOR: Kinezi oterali bahatog direktora Spaskovskog
Foto: Beta

Napokon

PROMENE NA ČELU RTB BOR: Kinezi oterali bahatog direktora Spaskovskog

InfoBiz -

Kraj Prvi čovek Rudarsko-topioničarskog basena, koji je tvrdio da mu niko ne može ništa, sklonjen s funkcije odmah po dolasku kompanije "Ciđin". Dobio mesto savetnika

Blagoje Spaskovski, koji je, uprkos bahatom ponašanju i lošim poslovnim rezultatima, opstao na čelu Rudarsko-topioničarskog basena Bor devet godina, po dolasku kineske kompanije "Ciđin" sklonjen je sa rukovodeće pozicije.

Potpisivanjem ugovora kompanija "Ciđin" zvanično je preuzela RTB Bor 18. decembra, a sa novim nazivom firme "Ciđin Bor koper" postavljen je i novi rukovodeći tim. Mesto predsednika zauzeo je Đi Long, a u fotelju izvršnog direktora seo je Jovica Radisavljević, dok je bivši generalni direktor Blagoje Spaskovski, koji je mnogo puta tvrdio da mu niko ne može ništa i da je nezamenljiv, dobio utešnu funkciju savetnika, koja je, kako saznajemo od ljudi upoznatih sa novim prilikama u RTB Boru, samo protokolarna.

- Spaskovski je teško podneo smenu. Sad se teši time da će biti savetnik, iako svi znaju da je to više protokolarna funkcija nego stvarna. Verovatno su ga ostavili na mestu savetnika da objasni neke poslovne situacije u RTB Boru, pošto pola onoga što je na tenderu predstavljeno nije tačno, a to su Kinezi videli i tek će da uviđaju propuste - kaže izvor Kurira upoznat sa situacijom u RTB Bor.

On ističe da se Spaskovski hvali novim poslovnim ponudama, u koje niko ne veruje. - Spaskovski se sad hvali da ima ponude da bude predstavnik stranih firmi sa kojima je sarađivao i kojima je kao direktor nameštao poslove. Niko mu ne veruje, jer svi znaju koliki je manipulator, kao i da stranci sa kojima je sarađivao odlično znaju kakav je on. Njegova smena je spas i za RTB Bor i za državu Srbiju - kaže naš sagovornik i dodaje da će se smenom Spaskovskog u RTB Bor vratiti stari kupci koje je Spaskovski oterao ucenjivačkim uslovima, pa su bakar morali da kupuju u Bugarskoj.

foto: Tanjug Rade Tanjug

Na pitanje Kurira kako se zadovoljio savetodavnom ulogom u RTB Bor, kada je pričao da ga niko ne može smeniti, Spaskovski odgovara: - Ne mogu odgovoriti ništa. Došao je novi partner. Vi očigledno ne razumete partnerske odnose. Ne može neko dati novac za neku kompaniju i zadržati staro rukovodstvo.

Ko je Blagoje Spaskovski Menja stranke, a policija istražuje krađu zlata

- Devet godina bio generalni direktor RTB Bor - Promenio četiri političke partije - U RTB Bor ga je doveo SPS - Iz SPS prelazi prvo u G17 plus i u URS - 2013. napušta URS i prelazi u SNS - Za to vreme napravio je dug u RTB Bor od 1,2 milijarde evra - 900 miliona evra tog duga u RTB Bor otpisala je država - Umesto 130 miliona, u novu topionicu uloženo je oko 300 miliona evra - Frizirao je poslovne rezultate RTB Bor - 4,3 milijarde dinara RTB Bor dugovao za struju u 2016. (platio je samo 0,015% potrošene struje) - Za njegovog mandata RTB Bor je oštećen za 150 miliona evra zbog krađe više od pet tona zlata, o čemu istragu vodi policija

Skandali koje je pravio Psovao ministre, davao otkaze onima koji ga kritikuju

- 2016. izvređao gospođu koja se pobunila zbog lepljenja stranačkih transparenata na ogradu jednog privatnog preduzeća uoči predizborne konvencije SNS u Boru: "Ajde, marš odavde, da te ne vidim više, vidi kako izgledaš, kako si ružna, gledaj kako si ružna, pogledaj kako si ružna!" - Obožava da na slavljima peva pesmu Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa", pa i da sa novčanicama zalepljenim na čelu zajaše kolege oko vrata - Zaposlene je terao da ga hvale na društvenim mrežama, dok su kontrolori pratili svaki njihov potez - 2014. tadašnjeg ministra Sašu Radulovića izvređao rečima: "Je*i se, majmune jedan. Mamu ti j... Džukelo jedna", i to samo zato što je zahtevao detaljnu kontrolu RTB Bor - Dao je otkaz dvojici doktora nauka, Branislavu Mihajloviću i Milanu Dejanovskom, zato što su kritikovali RTB na Tviteru i u emisiji "Insajder"

Kurir.rs/Slavica Tomčić

Foto:Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track