Najnovije vesti

POSAO ZA 400 LJUDI: Ikea na proleće u Beogradu počinje da gradi ritejl park vredan 50 miliona evra
Foto: Profimedia

potpisan ugovor

POSAO ZA 400 LJUDI: Ikea na proleće u Beogradu počinje da gradi ritejl park vredan 50 miliona evra

Biznis

Ikea će na proleće početi da gradi, pored robne kuće u Bubanj Potoku, ritejl park vredan oko 50 miliona evra i zaposliti više od 400 ljudi, rečeno je danas u Vladi Srbije na potpisivanju memoranduma o saradnji u vezi sa tim projektom.


Projekat su potpisali potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor za razvoj u kompaniji Ikea za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.


Mihajlović je rekla da ta investicija znači otvaranje još 400 novih radnih mesta i izrazila očekivanje da će ritejl park biti završen 2020. godini.

 

Lalić je rekao da je ta investicija potvrda dugoročnog investicionog ciklusa kompanije Ikea, kao ida će taj ritejl park biti veći od sadašnje robne kuće u Bubanj Potoku, pošto će imati više od 40.000 metara kvadratnih.

 

"Već smo u fazi projektovanja, konrektni radovi treba da počnu na proleće. Za samu gradnju nam treba oko 12 meseci tako da očekujemo da ćeo tokom 2020. otvoriti vrata parka kupcima".

 

Lalić je kazao da će u ritejl parku biti firme koje će se prvi put pojaviti na srpskom tržištu i dodao da ne ne može sada otkrije njihova imena.


Vesić je naglasio da je dolazak Ikee dobar signal za sve investitore koji žele da dođu u Beograd i zahvalio toj kompaniji na saradnji.

 

Vesić je zahvalio i Vladi Srbije i podsetio da je izgradnja prve robne kuće bio zajednički projekat Vlade Srbije i grada Beograda.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...