Najnovije vesti

UGOVORENO 56,5 MILIONA EVRA ZA PROJEKTE IZ FONDOVA EU: Potpisano ukupno 86 ugovora
Foto: Shutterstock

pomoć evrope

UGOVORENO 56,5 MILIONA EVRA ZA PROJEKTE IZ FONDOVA EU: Potpisano ukupno 86 ugovora

Biznis

Srbija je u planiranom roku završila ugovaranje 56,5 miliona evra za projekte koji će se finansirati iz programa predpristupnih fondova EU "IPA 2014", saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

 

"Postignuta visoka stopa ugovaranja od 86 odsto ove, kao i prošle godine, jasan je pokazatelj stručnosti i dugotrajnog truda svih institucija Srbije koje su deo IPA strukture - Ministarstva finansija, Ministarstva za evropske integracije, svih ministarstava i institucija, koji su korisnici EU sredstava", navedeno je u saopštenju.

 

Dodaje se da je ukupno potpisano 86 ugovora, a da ukupan budžet Finansijskog sporazuma izmedju Srbije i EU za Nacionalni Program "IPA 2014" iznosi 65.744.160 evra, od čega 59.026.160 evra iz sredstava EU, a nacionalno učešće je 6.718.000 evra.

 

U programu su infrastrukturni projekti, nabavka robe i usluga u oblastima ljudskih prava, zaštite životne sredine, poljoprivrede, privrede, evropskih integracija, omladine i sporta, energetike, obrazovanja, socijalnih usluga, rada, zapošljavanja, jačanja lokalnih samouprava i finansija, a rok za implementaciju je tri godine.

 

"IPA 2014.", drugi je po redu Program koji je ugovoren od početka decentralizovanog sistema upravljanja sredstvima EU u kome je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU ugovorno telo, nadležno za poslove sprovodjenja postupka javnih nabavki, ugovaranja, finansijskog upravljanja i praćenja sprovodjenja ugovora koji se finansiraju iz pretpristupne pomoći EU.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Shutterstock)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...