MODERNO I PRAKTIČNO REŠENJE: Prednosti konzolne wc šolje
Foto: AP

narodna banka srbije

MODERNO I PRAKTIČNO REŠENJE: Prednosti konzolne wc šolje

InfoBiz -

Prilikom renoviranja ili pravljenja novog kupatila, neophodno je osmisliti i odrediti raspored sanitarnih elemenata, od kojih WC šolja čini jedan od najvažnijih elemenata. Moderne WC šolje razlikuju se po obliku u zavisnosti od serije određenog proizvodjača. Kvalitet sanitarija je od ogromnog značaja za kupatilo, kako u estetskom, tako i u funkcionalnom smislu.

Podela WC šolja

Tehnički se WC šolje dele na Simplon WC šolje sa odvodom u pod i Baltik WC šolje sa odvodom u zid.

Delimo ih i na one sa centrifugalnim ispiranjem i one kod kojih voda ispira šolju celim obimom.

Prema vrsti montaže postoje klasične podne i konzolne – viseće, koje predstavljaju moderno i praktično rešenje. Izgledaju elegantno i prihvatljive su naročito u malim prostorima. Zahvaljujući korišćenju modernih tehnologija, zadovoljavaju potrebe svojih korisnika, pružajući udobnost i sigurnost upotrebe.

Praktična montaža

Konzolne WC šolje montiraju se na konzolu koja je ugrađena u zid, dok vodokotlić ostaje skriven. U poslednje vreme ugradni vodokotlići se sve više koriste zbog kvaliteta izrade, izgleda i utroška prostora. Proizvođači daju višegodišnje garancije, popravljaju se bez lupanja zida, a postoji i veliki izbor tastera za puštanje vode.

Prednosti konzolnih WC šolja

Ugradnja konzolne wc šolje predstavlja najmodernije i najhigijenskije rešenje. Prostor ispod šolje ostaje prazan i lako pristupačan za održavanje. Izrađene su od visokokvalitetnih materijala – od porcelana ili keramike. Ipak, viseće WC šolje traže snažan zid, a njihovo postavljanje može se pokazati skupljim od ostalih varijanti. Najčešće se prodaju u kompletu sa sporospuštajućim WC daskama ili po želji kupaca odvojeno. Sprospuštajući mehanizam omogućava sporo zatvaranje obruča i daske bez intervencije korisnika.

Kvalitet određuje cenu

Cena WC šolja zavisi uglavnom od kvaliteta keramike, ali i od dizajna, pri čemu se ne misli samo na estetiku, već i na upotrebu novih rešenja. Tako Rimfree WC šolje kod kojih nema oštrih unutrašnjih ivica, omogućavaju lakše čišćenje, a voda dopire do svih površina u šolji.

Kombinovanje

WC šolje i vodokotliće je najbolje uskladiti sa stilom ostalih sanitarija. Ovo naročito važi za bidee, koji se obično nalaze odmah uz WC šolje, ali i za kade i lavaboe. Najvažnije je adekvatno osmisliti raspored, položaj sanitarija, potom uređaja i dizajn aksesoara. Prilagodite ih svojim potrebama i po svom ukusu odaberite stil u kom će prostor biti uređen. Vrlo česta greška prilikom opremanja kupatila jeste nabavka neodgovarajućih sanitarnih elemenata, koji mogu biti predimenzionirani. Iz tog razloga, preporuka je da sve dimenzije proverite na vreme i da funkcionalnost bude na prvom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track