JUBILEJ MK GROUP: 35 godina uspeha, investicija i inovacija
Foto: Promo

JUBILEJ MK GROUP: 35 godina uspeha, investicija i inovacija

InfoBiz -

Kompanija MK Group je, uz prisusustvo istaknutih ličnosti našeg društveno-političkog života, u hotelu Sheraton u Novom Sadu, svečano proslavila 35 godina postojanja. Tom prilikom istaknuti su uspešni rezultati koje je kompanija ostvarila tokom svih ovih godina. Zahvaljujući viziji osnivača i pametnim poslovnim odlukama od male kompanije za trgovinu porasla je u sistem od čak 75 kompanija članica, koji posluje u 74 lokalne zajednice.

foto: Promo

Dušan Radičević, finansijski direktor MK Group, osvrnuo se na rezultate ostvarene u protekloj i na planove za tekuću godinu: “U godini za nama, otvorili smo hotel Sheraton u Novom Sadu, sproveli smo stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe, postali smo većinski vlasnik aerodroma Portorož, povećali smo udeo u Gorenjskoj Banci, a ove godine u planu su i nove investicije u tri ključne oblasti našeg poslovanja. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze postanemo lider jugoistočne Evrope u ključnim granama našeg poslovanja - bankarstvo, agrar i turizam kroz kreiranje i postavljanje najsavremenijih modela poslovanja. Koliko su naši planovi za budućnost ambiciozni pokazuje naša namera da u narednih 5 godina investiramo pola milijarde evra u agrar, bankarstvo i turizam u Srbiji i regionu.”

MK Group je najbolji primer da jedna domaća kompanija može da bude itekako uspešna i profitabilna - ukupan iznos investicija koje je ova kompanija uložila u srpsku privredu je čak 1 milijarda evra, dok ukupan doprinos zaradama i porezima na godišnjem nivou iznosi 109 miliona evra.

U skladu sa strateškom opredeljenošću, ova kompanija nastavlja ulaganja u tri ključne oblasti svog poslovanja – agrar, bankarstvo i turizam.

foto: Promo

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji je prisustvovao proslavi, izjavio je da ova kompanija obezbeđuje plate za 7.000 zaposlenih, a indirektno zapošljava 200.000 ljudi: “Kompanija MK Group je najsnažnija srpska kompanija koja godišnje izdvaja oko 109 miliona evra za poreze i doprinose, a sa investicijama van Srbije, ujedno je i najbolji ambasador naše zemlje u regionu. MK Group je primer kompanije koja sa jasno postavljenim ciljevima, prilagođavanjem tržištu na kojem posluje beleži odlične rezultate, ne samo u Srbiji, već i u čitavom regionu.”

Tokom proslave ovog značajnog jubileja, svečano su predstavljeni i nov vizuelni identitet i vrednosti MK Group, kao i menadžeri svih divizija koje posluju unutar MK Group sistema.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track