DŽEJMS RUF (MMF): Srbija postala bolje mesto za poslovanje
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

reforme

DŽEJMS RUF (MMF): Srbija postala bolje mesto za poslovanje

InfoBiz -

Srbija je postala bolje mesto za poslovanje, izjavio je danas šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf i istakao da bi se u narednom periodu trebalo fokusirati na reforme u pravosuđu kako bi sudski sistem bio efikasniji za privrednike.

Ruf je izjavio na predstaljvanju 11. izdanja Sive knjige 2019 da se u Srbiji vide dobri rezultati i da postoji rast privrede i investicija, zaposlenosti itd.

"Srbija je dokaz koliko je bitno da se uspostavi markoekonomska stabilnost. Sada smo u dobroj situaciji što se tiče toga, ali smo u prethodne tri godine bili najviše fokusirani na strukturne reforme, pošto je markoekonomska stabilnost samo jedan deo priče", naveo je Ruf.

Istakao je da je promenjena uloga države koja je ranije predstavljala teret za privredu, dok sada pomaže njenom razvoju, a što je učinjeno kroz smanjenje učešća javnog sektora u zapošljavanju u odnosu na privredu.

"U Srbija je dosta urađeno, ali je još na početku i dosta treba tek da se uradi, što se vidi i po preporukama iz Sive knjige. Kada se Srbija pridruži EU možemo da imamo i mnogo veći rast i uspeh" , naveo je Ruf.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track