Najnovije vesti

KAD ĆE DIVIDENDE OD AERODROMA: Isplata najranije u martu
Foto: Dragana Udovičić

83,5 odsto akcija pripada državi, a 16,5 odsto malim akcionarima

KAD ĆE DIVIDENDE OD AERODROMA: Isplata najranije u martu

Biznis

BEOGRAD - Isplata dividendi akcionarima Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu biće moguća tek kad bude usvojen revidirani finansijski izveštaj tog preduzeća, što najranije može da se dogodi u martu.

 

Navodi se da dividende još nisu isplaćene malim akcionarima Aerodroma "Nikola Tesla", iako je francuska kompanija "Vansi" 21. decembra 2018. tom preduzeću uplatila koncesionu naknadu od 501 milion evra kako bi mogla da preuzme upravljanje aerodromom, piše Politika.

 

 

Po usvajanju revidiranih finansijskih izveštaja biće završena isplata dividendi, u skladu sa odlukom Skupštine akcionara, svim akcionarima Aerodroma, rečeno je u kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić.

 

Kako je objavljeno, 83,5 odsto tih akcija pripada državi, a 16,5 odsto malim akcionarima među kojima su i gradjani koji su dobili besplatne akcije.

 

Plaćanje dividende akcionarima može se odobriti odlukom o raspodeli dobiti usvojenoj na redovnoj Skupštini akcionara Aerodroma "Nikola Tesla", ako su za to ispunjeni uslovi propisani zakonom i u zavisnosti od ostvarenog prihoda, piše list.

 

Navodi se da na dividendu imaju pravo akcionari na dan dividende, kao i na međudividendu na dan međudividende.

 

(Kurir.rs/Beta/Politika/Foto: Dragana Udovičić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...