Najnovije vesti

POTPISIVANJE SPORAZUMA O DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Mihajlovićeva u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

sastaće se i sa ministrom za evropu

POTPISIVANJE SPORAZUMA O DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Mihajlovićeva u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji

Biznis

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, boravi u zvaničnoj poseti Velikoj Britaniji, gde će danas sa Džesijem Normanom, britanskim ministrom transporta, potpisati Sporazum o drumskom saobraćaju, a sastaće se i sa ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom.

"Najvažnija vest je da ćemo potpisati bilateralni sporazum o potpunoj liberalizaciji prevoza tereta u drumskom saobraćaju. Time pomažemo srpskim prevoznicima, jer će se ubuduće sav transport obavljati bez dozvola, kojih do sada nikada nije bilo dovoljno", izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade sastaće se i sa britanskim ministrom za Evropu, ser Alanom Dankanom, zaduženim za Zapadni Balkan.

"Imaćemo sastanak u Forin Ofisu o nečemu što je za Srbiju posebno važno - o povezivanju regiona, takozvanoj konektiviti agendi. Bez regionalnog povezivanja nema ni razvoja", rekla je Mihajlovićeva.

Ona će obići i infrastrukturno gradilište podzemne železnice u Londonu.

"U pitanju je najveće infrastrukturno gradilište u Velikoj Britaniji i projekat vredan, verovali ili ne, 15 milijardi funti. Otprilike tolika je vrednost svih investicija koje Srbija realizuje na celoj svojoj teritoriji. Moji saradnici i ja ćemo imati prilike da vidimo kako je sve organizovano ovde i da nešto od toga primenimo i u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade imaće sutra i sastanak sa predstavnicima kompanijom Behtel, sa kojom je u oktobru prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na izgradnji Moravskog koridora.

"Srbija će graditi Moravski koridor, od Pojata do Preljine, jer želimo da podignemo šumadijski region. Sa Behtelom nastavljamo razgovore o projektno-tehničkoj dokumentaciji, ali i uslovima finansiranja projekta", kazala je Mihajlovićeva.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...