MARKO SE POSLE 25 GODINA VRATIO IZ AUSTRALIJE I ZAPOČEO BIZNIS U SELU KOD KRALJEVA: Sada sam sam svoj gazda i imam više vremena za porodicu! Pravi džin od neverovatnih sastojaka
Foto: Privatna Arhiva

u srbiji se opuštenije živi

MARKO SE POSLE 25 GODINA VRATIO IZ AUSTRALIJE I ZAPOČEO BIZNIS U SELU KOD KRALJEVA: Sada sam sam svoj gazda i imam više vremena za porodicu! Pravi džin od neverovatnih sastojaka

InfoBiz -

Marko Srdanov, rođeni Beograđanin, koji je 25 godina živeo i radio u Australiji, vratio se u Srbiju, na imanje svojih dedova u selu Jovac kod Kraljeva, gde od decembra prošle godine proizvodi srpski džin.

Upoređujući život u Australiji sa životom u Srbiji, Marko kaže da se kod nas lepše i opuštenije živi i da je oslobođen brzog života u inostranstvu, gde je svakodnevno radio i po 14 časova.

foto: Shutterstock

"Sa porodicom sam se iz Sidneja vratio na imanje koje moja porodica obrađuje od 1795. godine. I pored uspešne karijere biznismena koju sam imao u muzičkoj industriji, odlučio sam da dođem ovde kako bih imao više slobodnog vremena za sebe i svoju porodicu. Ovde sam svoj gazda", kaže Srdanov.

Prema njegovim rečima, pune dve godine je radio na izgradnji i osavremenjavanju destilerije u Jovcu u kojoj proizvodi srpski džin pod nazivom „Hajdučki duh“, a koja je zvanično počela sa radom u decembru 2018. godine.

"Džin sam nazvao po hajduku, odnosno ponosnoj i pobunjeničkoj prirodi srpskog borca za slobodu 19. veka. U želji da napravim jedinstven, originalni ukus srpskog džina, bio sam inspirisan travama i lekovitim biljkama koje su vekovima korišćene u srpskoj tradicionalnoj medicini", ističe naš sagovornik kojem su zaštitni znak dve ukrštene kubure.

Marko Srdanov dodaje da za spravljanje srpskog džina koristi kleku, seme korijandera, koren angelike, koren lincure, divlju srpsku borovnicu, hajdučku travu, kao i dva tajna sastojka koja ne želi da otkrije.

"Za proizvodnju koristim biljke koje rastu u Srbiji i domaćim kupcima se sviđaju prirodni sastojci. Koliko će se svideti i kupcima u insotranstvu videćemo posle sajma u San Francisku", gde planiram da izložim ovaj srpski proizvod, zaključuje Srdanov.

(Kurir.rs/J. Slijepčević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track