Najnovije vesti

MINISTARKA U ZVANIČNOJ POSETI VELIKOJ BRITANIJI: Mihajlovićeva sa predstavnicima kompanije Behtel o izgradnji Moravskog koridora
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

sastanak

MINISTARKA U ZVANIČNOJ POSETI VELIKOJ BRITANIJI: Mihajlovićeva sa predstavnicima kompanije Behtel o izgradnji Moravskog koridora

Biznis

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas u Londonu s predstavnicima kompanija "Behtel" i "Enka" o izgradnji i načinu finansiranja Moravskog koridora, odnosno auto-puta od Pojata do Preljine, vrednog oko 800 miliona evra.

"Za Vladu Republike Srbije važno je da krenemo u realizaciju novog koridora, dugog 110 km. Dve godine radimo na projektno-tehničkoj dokumentaciji s jednom od najboljih svetskih kompanija u ovoj oblasti. U narednim mesecima dogovorićemo model finansiranja projekta. Volela bih da u toku godine krenemo u izgradnju, jer je to važno za razvoj naše zemlje", rekla je Mihajlovićeva.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

Majkl Vilkinson, potpredsednik i generalni direktor "Behtela" za Evropu, istakao je da je ova kompanija veoma posvećena projektu izgradnje Moravskog koridora i zahvalio je potpredsednici Mihajlović na podršci.

"Veoma smo uzbuđeni zbog ovog projekta i nadam se da ćemo ove godine krenuti u izgradnju. Naše iskustvo garantuje da ćemo sa punom posvećenošću raditi po najvišim standardima na izgradnji novog auto-puta u Srbiji", rekao je Vilkinson.

Ozgar Ilan, član Izvršnog odbora turske kompanije "Enka", zahvalio je Mihajlovićevoj na podršci i posvećenosti ovom projektu, i dodao da su ove dve firme izgradile više od 800 km auto-puteva na Balkanu, te da će pružiti najbolji kvalitet u realizaciji Moravskog koridora.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije potpisala je u oktobru prošle godine Memorandum o razumevanju i saradnji na projektu izgradnje Moravskog koridora sa kompanijama "Behtel" i "Enka".

Sastankom u Londonu s predstavnicima kompanija "Behtel" i "Enka", Mihajlovićeva je završila dvodnevnu zvaničnu posetu Velikoj Britaniji, navedeno je u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...