MIHAJLOVIĆEVA SA NOVOM AMBASADORKOM STJUART: Postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju
Foto: Kabinet potpresednice vlade

sastanak

MIHAJLOVIĆEVA SA NOVOM AMBASADORKOM STJUART: Postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju

InfoBiz -

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasadorka Australije Rut Stjuart razgovarale su danas o mogućnostima saradnje dve zemlje.

Mihajlovićeva je istakla da Srbija i Australija imaju dobre bilateralne odnose ali da su mogućnosti i potencijali za saradnju veliki.

foto: Kabinet potpresednice vlade

"Hvala vam na podršci koju pružate Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, za nas su evrointegracije i usvajanje evropskih standarda najvažniji prioriteti. S Australijom imamo Sporazum o vazdušnom saobraćaju, ali sigurno da postoje mogućnosti za intenziviranje ekonomske, naučno-tehnološke, kulturne, kao i saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti. Važan aspekt u tome je svakako postojanje brojne srpske dijaspore u Australiji", rekla je Mihajlovićeva.

Ambasadorka Rut Stjuart rekla je da je podrška Australije neupitna i da postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju.

"Posebna zainteresovanost australijskih kompanija postoji u oblasti istraživanja i eksploatacije rudnika, kao i u IT i sektoru usluga. Veliki su potencijali za saradnju i ulaganja u Srbiju", rekla je Stjuart.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti i saradnji dve zemlje na tom polju.

foto: Kabinet potpresednice vlade

Potpredsednica Mihajlović istakla je da je Srbija posvećena poboljšanju položaja žena u Srbiji i zahvalila je australijskoj ambasadi na podršci.

"Znam da vam je ova tema veoma važna i da realizujete brojne aktivnosti. Ambasada Australije u Beogradu nastaviće da podržava projekte koji za cilj imaju osnaživanje žena, posebno žena sa invaliditetom, sa fokusom na lokalni nivo i pomoć malim organizacijama", rekla je ambasadorka Stjuart.

Potpredsednica Vlade Srbije poklonila je ambasadorki u znak dobrodošlice stilizovanu vezenu minijaturu koju su izradile žene sa sela u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track