Najnovije vesti

ČADEŽ: Koncensija aerodroma veliki korak za srpsku privredu
Foto: Zorana Jevtić

hab za privrednike

ČADEŽ: Koncensija aerodroma veliki korak za srpsku privredu

Biznis

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio danas da je početak koncesije beogradskog aerodroma Nikola Tesla, od strane francuske kompanije Vansi, veliki korak za srpsku privredu, jer nam pruža mogućnost da budemo "hab za privednike".

 

Čadež je rekao novinarima da ta investicija Vansija nije značajna samo za razvoj aerodroma i aviosaobraćaja već i privrede u celini i podsetio da ćemo u okviru koncesije imati benefit od ukupno 1,5 milijardi evra.

 

"Važno je što je najavljeno da će se graditi dodatna infrastrktura, kao i to što će sve ono što bude dodatno urađeno i napravljano tokom 25 godina koncesije ostati državi Srbiji i aerodromu", naglasio je Čadež.

 

Rekao je da je Vansi najavio ne samo ulaganje u infrastrkturu već i u tzv. objete podrške budući da u okolini aerodroma nema hotela niti železnice.

 

"Najvažnije je da imamo ozbiljan aerodrom, što bi nas u regionu činilo tzv. habom za privrednike koji bi da dođu i prave velike poslove. Kada imate dobre linije i dobar aerodrom, imate poitencijal da budete hab odnosno privredno

čvorište za sve koji bi da dođu i prave posao", naveo je Čadež.

 

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...