MINISTAR LJAJIĆ: Razvoj aerodroma povećaće broj turista
Foto: Zorana Jevtić

Koncesija beogradskog aerodroma Nikola Tesla

MINISTAR LJAJIĆ: Razvoj aerodroma povećaće broj turista

InfoBiz -

BEOGRAD - Koncesija beogradskog aerodroma Nikola Tesla, u okviru koje će biti prošireni njegovi kapaciteti, imaće veliki uticaj i na povećanje ukupnog turističkog prometa u Srbiji, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"Očekujem da će ova investicija i proširenje kapaciateta aerodroma, a posebno povećanje broja direktnih letova sa različitim destinacijama svakako uticati na povećanje ukupnog turističkog prometa u Srbiji", rekao je Ljajić novinara nakon sastanka kompanije Merkator S sa dobavljačima.

On je rekao da su dve ključne stvari za povećanje broja dolazaka stranih turista - olakšan pristup destinaciji odnosno bezvizni režim, kao i mogućnost da se lakše dođe do određene destinacije, to jest povećanje broja letova ka evropskim i svetskim metropolama.

To sve znači povećanje šanse za dolazak većeg broja turista, dodao je ministar. Ljajić je kazao da u poslednjih sedam godina konstantno beležimo rast broja dolazaka inostranih turista i da što se toga tiče spadamo u prvih pet zemalja u Evropi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track