MIHAJLOVIĆEVA: Ulažemo još pet milijardi evra u infrastrukturu
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

stabilan budžet

MIHAJLOVIĆEVA: Ulažemo još pet milijardi evra u infrastrukturu

InfoBiz -

U Srbiji se u infrastrukturu nije ulagalo decenijama, a danas imamo stabilan budžet, grade se fabrike, ekonomija raste i kroz novi investicioni ciklus u infrastrukturne projekte u drumskom i železničkom saobraćaju ulažemo pet milijardi evra, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"To je važno za budućnost Srbije, povezivanje regiona i stabilnost Zapadnog Balkana", rekla je ona.

Mihajlovićeva je, kako je preneo njen Kabinet, istakla da će ove godine početi izgradnja Moravskog koridora, najvažnijeg za građane Srbije jer će povezati centralnu Srbiju i Šumadiju sa koridorima 10 i 11.

Pregovori o izgradnji ovog koridora vode se sa američkom kompanijom "Behtel".

Ona je dodala da će se Srbija dodatno povezivati sa regionom gradnjom auto-puta Preljina-Požega i Kuzmin-Sremska Rača, što su delovi auto-puta do Sarajeva, kao i gradnjom auto-puta Niš-Priština, deonice do Pločnika.

"Nastavljamo izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta, ulažemo veliki novac u železnicu, u koju se nije ulagalo decenijama. Bilo je i ministara koji su smatrali da železnicu u Srbiji treba ukinuti. Mi smo odučili da u železnicu ulažemo i samo prošle godine rekonstruisano je više do 200 km pruga. Prošlo je vreme kada na našim prugama nije bilo vozova koji nisu imali šta ni da prevoze. Danas gradimo najmoderniju prugu od Beograda do Budimpešte, a modernizovaćemo i rekonstruisaćemo i prugu Niš-Dimitrovgrad, u šta će biti uloženo 268 miliona evra", rekla je ona.

Na pitanje da prokomentariše listu dnevnih novina "Blic" o najmoćnijim ženama u Srbiji, na kojoj se nalazi u samom vrhu, Mihajlovićeva je rekla da ljudi na različite načine definišu moć, ali da je za nju bitno da pravi rezultate i da može da ostavi "trag u pesku".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track