MIHAJLOVIĆEVA SA ČELNICIMA MORAVIČKOG OKRUGA: Sve je spremno za početak izgradnje auto-puta od Preljine do Požege
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

ministarka u lučanima

MIHAJLOVIĆEVA SA ČELNICIMA MORAVIČKOG OKRUGA: Sve je spremno za početak izgradnje auto-puta od Preljine do Požege

InfoBiz -

Sve je spremno za početak izgradnje auto-puta od Preljine do Požege i radovi bi trebalo da počnu u martu, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je to rekla u Lučanima, gde je sa čelnicima Moravičkog okruga održala sastanak na temu infrastrukturnih projekata važnih za taj kraj i celu Srbiju, saopštilo je to ministarstvo.

"Razgovarali smo i o početku izgradnje Moravskog koridora, kao i o infrastrukturnim projektima važnim za ove lokalne samouprave. Konkretno, u Čačku završavamo dva pružna prelaza, u Milanovcu ćemo raditi projektno-tehničku dokumentaciju za obilaznicu oko grada, a u Ivanjici ćemo asfaltirati deo puta ka Devićima", rekla je Mihajlovićeva.

foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Ona je dodala i da je poseban sastanak održala sa čelnicima Opštine Lučani i novoimenovanim predsednikom opštine Milivojem Dolovićem.

"Razgovarali smo o važnim pitanjima za Lučane, pre svega o završetku izgradnje stambeno-poslovne zgrade na ulazu u opštinu, ali i traženju rešenja za crnu tačku na isključenju sa magistralnog puta za Lučane. Očekujem da uz pomoć "Puteva Srbije" nađemo svrsishodno rešenje, jer je ono sada nebezbedno", rekla je ona.

foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Milivoje Dolović zahvalio je potpredsednici Mihajlović i Vladi Srbije na podršci i rekao da su danas održana dva uspešna sastanka, na kojima je bilo reči o svim važnim projektima za ovaj kraj Srbije.

"Opština Lučani je u potpunosti na raspolaganju "Putevima Srbije" kao investitoru projekta izgradnje auto-puta od Preljine do Požege, završavamo sve u roku što se eksproprijacije tiče. Pričali smo i o ulaganjima i pomoći Ministarstva u opštinske puteve prvog i drugog reda. Samo prošle godine uloženo je 150 miliona dinara, a ove će biti uloženo 300 miliona. Takođe, Ministarstvo će nam pružiti podršku i kada su u pitanju građevinske dozvole za vodovodnu i kanalizacionu mrežu u Lučanima i Guči", rekao je Dolović.

foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Današnjem sastanku sa čelnicima Moravičkog okruga prisustvovali su Slobodan Jolović, načelnik okruga, Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac, Zoran Lazović, predsednik Opštine Ivanjica, Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije", Miroljub Jevtić, direktor "Infrastruktura železnica", načelnici opštinskih uprava, kao i državni sekretari i pomoćnici ministarke.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track