SKUP POSLOVNOG I POLITIČKOG VRHA: Kopaonik biznis forum dočekuje goste, sve spremno za početak (KURIR TV)
Foto: Printscreen

srpski davos

SKUP POSLOVNOG I POLITIČKOG VRHA: Kopaonik biznis forum dočekuje goste, sve spremno za početak (KURIR TV)

InfoBiz -

KOPAONIK - Na Kopaonik večeras pristižu gosti i učesnici 26. Kopaonik biznis foruma (KBF) iz zemlje i sveta, a predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović poručuje da je sve spremno za najveći skup poslovne i političke elite u regionu.

Najpoznatije zimsko odmaralište u Srbiji biće do srede stecište kreatora regionalnih ekonomskih politika, a Forum zvanično počinje večeras koktelom dobrodošlice, pre koga će se održati prvi specijalni događaj, odnosno dva panela "Kreativna ekonomija stvara Srbiju" i panel "Startapi: Digitalni motor Srbije".

foto: Printscreen

Svečano otvaranje KBF-a zakazano je za sutra, a učesnicima će se obratiti predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, kao i brojni ministri iz ekonomskih resora vlade.

"Forum je odavno postao regionalni događaj, to je i bio naš cilj, da sve više budu zastupljene regionalne teme budući da je Srbija deo ovog regiona i on za Srbiju predstavlja veliki ekonomski potencijal", kaže Vlahović za Tanjug.

Vlahović očekuje da se tokom četiri dana održe, kako kaže, ozbiljne raspravae o tome kakva je ekonomska politika vođena u Srbiji u proteklih deset godina, a nakon svetske finansijske recesije.

"I s druge strane, da pokažemo koje su to osnove za dugoročni snažni rast koji će nam omogućiti brži priključak sa prosečnim standardom koji danas postoji u EU", rekao je Vlahović.

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum (KBF), koji traje do 6. marta, okupiće više od 1.300 učesnika,160 moderatora i panelista iz Srbije i regiona, koji će razmatrati kako postići snažan ekonomski rast i obezbediti brže približavanje standarda Srbije prosečnom standardu Evropske unije.

Kao i prethodnih godina, domaćin gostima iz zemlje i sveta je hotel Grand u vlasništvu MK Grupe.

foto: Printscreen

"Mislimo da će biti dobar dijalog privrede i države, a očekuje se više od 2.000 učesnika sa rezulatima koji će biti povoljni kako za privredu tako i za državu", kaže finansijski direktor MK Grupe Dušan Radičević.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma biće "Srbija 10 godina posle velike recesije: Snažan rast kao imperativ".

Forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Masterkard (Mastercard)..

(Kurir.rs/Tajnjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track