DRUGI DAN BIZNIS FORUMA NA KOPAONIKU Zorana Mihajlović: Srbija na prekretnici razvoja infrastrukture
Foto: Tanjug/Tanja Valič

ministri na srpskom davosu

DRUGI DAN BIZNIS FORUMA NA KOPAONIKU Zorana Mihajlović: Srbija na prekretnici razvoja infrastrukture

InfoBiz -

KOPAONIK - Učesnici 26. Kopaonik biznis foruma nastavili su danas rad na ovom četvorodnevnom skupu, koji se održava od 3. do 6. marta u organizaciji Saveza ekonomista Srbije.

Drugi dan rada otvoren je plenarnom sednicom po nazivom "Uticaj razvoja infrastrukture, inovacija i aktivne politike zapošljavanja na rast".

Na plenarnoj sednici učestvuju Zorana Mihajlović, potredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zoran Đorđević, ministar za rad zapošljavanje i socijalnu politiku, i Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da će ova godina biti prekretnica za razvoj infrastrukture i najavila početak novog investicionog ciklusa vrednog pet milijardi evra.

"Dođe momenat kada shvatite da više nema povratka na staro i mi smo u razvoju infrastrukture upravo tu. Više neće biti povratka na nerazvijenu železnicu, nereformisana železnička preduzeća ili Puteve Srbije kojji rade na osnovu ugovore od pre 30 godina", poručila je Mihajlović.

foto: Tanjug/Tanja Valič

Najavila je da ove godine počinje ulaganje pet milijardi evra u izgradnju autoputeva, novih koridora koji će povezati Srbiju sa regionom, zatim u železnicu, nove i brze pruge, vodni saobraćaj i dalje razvijanje vazdušnog saobraćaja.

Od novih auto-puteva, Mihajlović je istakla da će početi gradnja autoputa "Mira" od Niša do Merdara, zatim Moravskog koridora odnosno autoputa Pojate - Preljina i da će se graditi autoput koji će povezati Srbiju i BiH.

Istakla je da je izgrađeno 300 km atuoputeva u prethodnih nekoliko godina i da nije bilo jednostavno uhvatiti se u koštac sa svim tim projetima pošto je bilo raznih problema.

U plenarnoj sesiji učestvuju i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track