BRNABIĆEVA: Ugovor o koncesiji aerodroma uskoro pred javnošću
Foto: Tanjug/Rade Prelić

PREMIJERKA NA AERODROMU

BRNABIĆEVA: Ugovor o koncesiji aerodroma uskoro pred javnošću

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da će ugovor o koncesiji aerodroma Nikola Tesla sa francuskom korporacijom Vansijem biti objavljen u bliskoj budućnosti.

foto: Tanjug/Rade Prelić

- Objavićemo ugovor, ako postoje delovi koji neće biti objavljeni, oni su službena tajna zbog konkurentnosti Vansija, a sve će biti u skladu sa zakonima Srbije, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da se razgovara sa partnerima iz Vansija kada je za njih najbolje da se ugovor objavi.

- Razumemo da žele da čuvaju poslovnu tajnu zbog konkurenstnosti, to bi svako uradio, rekla je premijerka.

Upitana o pismu četiri sindikata aerodrome "Nikola Tesla", koji tvrde da nisu zadovoljni, Brnabić kaže da njihovi zahtevi nemaju uporišsta u stvarnosti iz nekoliko razloga.

Sindikati govore o privatizaciji aerodroma, a aerodrom nije privatizovan, ističe Brnabić. Navodi da ne zna o kakvom učešću u dobiti govori deo sindikalaca na aerodromu, budući da to mogu da dobiju samo akcionari, te ukazuje da nema mesta ni za otpremnine, jer su svi zaposleni zadržali svoja radna mesta.

foto: Tanjug/Rade Prelić

- Zaposleni su dobili povećanje plata od 11 odsto, jer nisu pod merama fiskalne konsolidacije, rekla je Brnabić. Predsednica vlade je rekla i da je uvek tu da razgovara sa sindikatima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track