VUČIĆ U PLANI: Šanse za dovođenje velikog investitora 50:50
Foto: Predsedništvo

budućnost srbije

VUČIĆ U PLANI: Šanse za dovođenje velikog investitora 50:50

InfoBiz -

VELIKA PLANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da se Srbija bori da dovede jednu od najmoćnijih kompanija i da su šanse trenutno 50:50, te da ga zato dodatno muči situacija oko Kosova, jer šalje loše signale potencijalnim investitorima.

Prema pisanju medija, inače, reč je o Folksvagenu.

- Šanse su na nam 50:50 da dovedemo ovde u okolini još jednog velikog investitora. Dve zemlje su nam bile konkurencija - Rumunija i Bugarska, a ostali smo sada samo mi i još jedna zemlja i zato me još, mimo svega, muči sve ovo oko Kosova, da ne šalje loše signale, kazao je Vučić u obraćanju građanima u Velikoj Plani, koju je posetio u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Prema njegovim rečima najveći problem je neodgovorno ponašanje Prištine, i naglasio da će Srbija da nastavi da čuva svoje, štiti svoj narod na Kosovu i Metohiji.

- Mi ćemo biti uz naš narod na Kosovu i Metohiji, a oni neka rade šta im je volja. Ni od koga sa strane ne možemo da očekujemo pomoć i podršku. Možemo da se uzdamo samo u sebe - u se u svoje kljuse - da snažimo svoju zemlju, naše ekonomske potencijale, da jačamo državu u svim segmentima i onda će Srbija biti isuviše tvrd orah da bi bilo ko bacio i pogled na Srbiju, a ne bilo šta drugo, naglasio je on.

Građanima u Velikoj Plani Vučić je kazao da zna da žive teško i koliko nezaposlenih ima, koliko je otišlo u inostranstvo, ali i da svi vide da se neke stvari pomeraju na bolje.

Preneo je da je u turskoj kompanij Makaron, koju je prethodno posetio, molio vlasnika da poveća plate, i dodao da će država pomoći.

Ukazao je da je plan za Veliku Planu da se ozbiljnije osnaži dovođenjem još jednog investitora, kako bi se građanima pokazalo da imaju budućnost u svom mestu.

- Ovde u Velikoj Plani ne rade samo ljudi iz tog mesta, već i svih okolnih sela, što govori o tome kolika je glad za poslom, dodao je on.

Ukazao je da je država najveći broj javnih objekata u saradnji sa opštinom obnovila i obnavlja. Najavio je i da će do kraja avgusta biti završena rekonstrukcija puta dužine od 13,5 kilometara od Velike Plane do Smederevske Palanke.

Kaže da je dobio molbe građana Velike Plane i Smederevske Palanke za izgradnju direktnog skretanja sa autoputa za Smederevsku Palanku.

- Ne smem stoprocentno da obećam, ali dao sam nalog da se analizira da li to utiče na bezbednost saobgraćaja, i ako je nema - uložićemo tri ili četiri miliona evra, koliko je potrebno za to skretanje, jer bi to omogućilo dovođenje investitora u Palanku, naglasio je on.

Poručio je građanima da će videti povećanje plata i penzija ove godine u značajnoj meri, ali je dodao da se za dalji boljitak moramo boriti i raditi još snažnije, jer konkurencija u Evropi postaje sve snažnija, svi su naučili kako da privlače investitore, pa moramo da budemo bolji od njih.

Ukazao je i da je još 1991. bilo u Velikoj Plani više rođenih nego umrlih, a danas je tri puta veći broj umrlih.

"To treba da zabrine sve. Za koga radimo ako ne za one koji dolaze posle nas? Moramo da imamo decu. Nećemo imati Srbiju ako se taj trend nastavi“, upozorio je on.

Vučić je naglasio da je to važniji i veći problem od svega drugog, jer kada imate natalitet imaćete i jaču ekonomiju, a investitori dolaze tamo gde postoji mlada radna snaga.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track