MIHAJLOVIĆEVA: Još milijardu dinara za puteve u Podunavskom okrugu
Foto: Ana Paunković

sastanak

MIHAJLOVIĆEVA: Još milijardu dinara za puteve u Podunavskom okrugu

InfoBiz -

U puteve u Podunavskom okrugu ove godine biće uloženo milijardu dinara, najavila je danas u Smederevskoj Palanci potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posle sastanka s načelnikom Podunavskog okruga Nebojšom Pavlovićem i predstavnicima lokalnih samouprava iz okruga, Mihajlović je novinarima rekla da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine u Srbiji, te poručila da će Vlada nastaviti da ulaže i u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

Precizirala je da će ove godine biti uloženo oko 200 miliona dinara u redovno održavanje puteva u Podunavskom okrugu, a da će dodatno kroz projekte Puteva Srbije biti izdvojeno 850 miliona dinara.

Mihajlovićeva je rekla da je Vlada mnoge projekte u Smederevskoj Palanci pomogla, uključujući vodovod, uredno snabdevanje strujom i ulaganje u infrastrukturu, za razliku od prethodne vlasti za koju kaže da je ostavila dugove i za čije vreme su bile restrikcije struje i vode.

"Želeli smo da posetom Smederevskoj Palanci pokažemo šta je sve urađeno uz podršku Vlade Srbije i rad lokalne samouprave, ali i da ne zaboravimo šta se sve ranije dešavalo u ovoj opštini, uključujući restrikcije vode i struje",rekla je ministarka.

Na sastanku u zgradi opštine Smederevska Palanka razgovaralo se i o železničkom saobraćaju, rekla je Mihajlovićeva i istakla da su ulaganja u puteve, kao i u železnicu i u komunalnu infrastrukturu, važna kako bi se u svakom mestu i opštini Srbije omogućio normalan život građana.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track