NADA ZA ZADUŽENE U ŠVAJCARCIMA, VUČIĆ OBJASNIO KAKO JE TO BILO: Zamislite, vi uđete u nečiju kuću, otvorite mu sef, uzmete mu pare, a onda pozovete tog istog čoveka da idemo pred policiju da...
Foto: Damir Dervišagić

da se pronađe neko rešenje

NADA ZA ZADUŽENE U ŠVAJCARCIMA, VUČIĆ OBJASNIO KAKO JE TO BILO: Zamislite, vi uđete u nečiju kuću, otvorite mu sef, uzmete mu pare, a onda pozovete tog istog čoveka da idemo pred policiju da...

InfoBiz -

Zamolio sam Anu i Jorgovanku da još jednom vidimo može li im se pomoći a da se ne ugrozi čitav bankarski sistem Srbije

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je spreman da još jednom, sa saradnicima, sagleda probleme zaduženih u švajcarskim francima, kako bi se videlo da li može da im se pomogne, a da se ne ugrozi ceo bankarski sistem, budžet Srbije i svi građani i njihova primanja.

foto: Damir Dervišagić

"Spreman sam da još jednom pogledamo svi zajedno, i zamolio sam i (premijerku) Anu Brnabić i (guvernerku NBS) Jorgovanku Tabaković da vidimo postoji li bilo kakva mogućnost da pomognemo ljudima koje je vlast Đilasa, Jeremića i ostalih opljačkala zbog uzimanja kredita u švajcarskim francima", rekao je Vučić.

Oni su ih opljačkali, a danas ih pozivaju da se pljačkašima pridruže, primetio je. "Zamislite, vi uđete u nečiju kuću, otvorite mu sef, uzmete mu pare iz sefa, a onda pozovete tog istog čoveka - 'da idemo pred policijsku stanicu, da protestujemo što je tebe neko opljačkao'. To vam je slučaj sa švajcarskim francima", rekao je predsednik.

foto: EPA

Kako je dodao, ljudi koji su zaduženi u "švajcarcima" su pristojni i razumni i on želi da razgovaraju, kako bi se pronašlo neko rešenje, a da se, pri tom, ne ugroze ceo bankarski sistem, budžet Srbije i svi građani i njihova primanja.

"Spremni da gledamo kako da rešavamo probleme građana", podvukao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track