PREMIJERKA BRNABIĆ: Kineska fabrika u Zrenjaninu biće najveća, promeniće sliku cele Srbije
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

uoči polaganja kamena-temeljca

PREMIJERKA BRNABIĆ: Kineska fabrika u Zrenjaninu biće najveća, promeniće sliku cele Srbije

InfoBiz -

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će kineska fabrika "Šangdong Linglong" biti najveća do sada u Srbiji, s površinom od 500.000 metara kvadratnih i da je njena izgradnja u Zrenjaninu pokazatelj odličnih odnosa Srbije i Kine i povoljnog poslovnog okruženja u zemlji.

"To je još jedan rezultat dobre saradnje, uzajamnog poverenja, poštovanja, a rekla bih i prijateljstva između predsednika (Aleksandra) Vučića i kineskog predsednika Sija Đinpinga", rekla je za RTS Brnabićeva.

Premijerka je navela da je nakon razgovora Vučića i Sija i potpisivanja okvirnog ugovora o saradnji, Vlada Srbije proglasila da je ovaj projekat od nacionalnog značaja.

"Borili smo se za ovu investiciju, kao i za svaku drugu investiciju, dali smo sve od sebe, i dobili smo rezultat. Rezultat je za Zrenjanin, ali i za celu Srbiju ogroman, to je 800 miliona evra investicija i 1.200 novih radnih mesta do 2025. godine", naglasila je Brnabićeva.

- Kina je jedan od najvažnijih međunarodnih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u Srbiji, izjavila je sinoć srpska premijerka Ana Brnabić, koja je priredila svečani prijem za predstavnike kineske kompanije "Šandong Linglong", koja će danas postaviti kamen-temeljac za izgradnju fabrike guma u Zrenjaninu.

Brnabićeva je istakla da mnogo toga spaja dva prijateljska naroda i ocenila da su uzajamni odnosi između Srbije i Kine bolji nego ikada u istoriji. Ocenila je da su odnosi dve zemlje postali "čelični" zahvaljujući uzajamnom poverenju i prijateljstvu predsednika Srbije i Kine, Vučića i Sija kao i čestim posetama i sastancima na najvišem nivou.

"I danas sa zadovoljstvom označavamo dolazak još jednog kineskog partnera, 'Linglonga' u Zrenjaninu. Dugo i naporno smo radili da ta investicija dođe baš u našu zemlju i ta investicija će promeniti sliku cele Srbije", podvukla je Brnabić. Ona je zahvalila predstavnicima kompanije na poverenju.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track