VUČIĆ U LAZAREVU: Med je naša velika šansa, zarada je 150 miliona evra! (FOTO)
Foto: Predsedništvo

cvet banata

VUČIĆ U LAZAREVU: Med je naša velika šansa, zarada je 150 miliona evra! (FOTO)

InfoBiz -

LAZAREVO - Med je naša velika šansa, a od njegove proizvodnje posredno i neposredno može da se zaradi čak 150 miliona evra, izjavio je danas predsenik Srbije Aleksandar Vučić i najavio dalju podršku države pčelarima.

Proizvodnja meda je, ukazao je u razgovoru sa lokalnim pčelarima u Lazerevu kod Zrenjanina, ogromna korist za našu zemlju i dodaje da je država spremna da sagleda kako još može da pomogne.

foto: Predsedništvo

"Ovde sam da mi vi kažete šta je to što država još treba da uradi da biste vi mogli lakše da poslujete i više da zarađete i proizvodite u budućnosti", rekao je Vučić.

Za izložbu meda koju su danas priredili rekao je da je veličanstvena, te naveo da je danas naučio nešto o medu.

Vučić kaže da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović hvalio Savez pčelara kao jednu od najboljih i najuspešnijih organizacija u Srbiji.

foto: Predsedništvo

Nedimović je naveo da se ljudi često odnose prema pčelarstvu kao prema hobiju, a da je zapravo u pčelarstvu neverovatna potencijal.

"Ubeđen sam da je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) kao krovna organizacija ubedljivo najbolja organziacija u oblasti poljoprivredne proizvodnje", rekao je Nedimović.

Najavio je nastavak subvencija za pčelarstvo koje iznose 720 dinara po registrovanoj košnicije, ali i pomoć od 50 odsto sredstava za nabaku opreme "Preko SPOS-a i vaše zadruge, ako bude zainteresovanosti, mogli bismo da uradimo kapcitete za pakovanje vašeg meda", rekao je Nedimovć i naveo da je Pravilnik o tome donet i da stupa na snagu za deset dana.

foto: Predsedništvo

Kaže da je u ponedeljak bio u UAE gde postoji tražnja za našim medom, koji treba da bude označen i prepozntljiv.

Najavio je da će se razgovarati o oznaci geografskog porekla, te naglasio da objekat u Rači za prikuplajnje i plasman meda "Naš med" treba da bude primer celoj državi.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track