PREMIJERKA O REŠENJU KREDITA U ŠVAJCARCIMA: Pričamo sa bankama, radimo na tome...
Foto: Dado Đilas

kreditni problemi

PREMIJERKA O REŠENJU KREDITA U ŠVAJCARCIMA: Pričamo sa bankama, radimo na tome...

InfoBiz -

Predsednica vlade Ana Brnabić rekla je danas da vlada još nema rešenje za građane koji su se zadužili u švajcarskim francima, ali da se razgovara sa bankama i radi na rešavanju tog problema.

"Razgovaramo sa bankama, videćemo kako ćemo taj problem rešiti. Još nemamo rešenje, ali smo imali sastanke sa bankama i tokom vikenda, radimo na tome", rekla je Brnabić novinarima u OŠ "Jovan Dučić" u Beogradu.

Brnabić je, na pitanje novinara zašto je predsednik Aleksandar Vučić razgovarao sa građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, a to nije učinila ona, rekla da je ona razgovarala sa predstavnicima Narodne banke Srbije.

"Pobaćemo da nađemo rešenje, ja sam pragmatična osoba, meni je važan rezultat. Grajdanima je takođe najvažnije da postoji neki rezultat", rekla je Brnabić.

Upitana zašto nije razgovarala sa predstavnicima sindikata Pošte i Geodetskog zavoda, već su to radili ministri unutrašnjih poslova i rada, Brnabić kaže da predsednica vlade nije u obavezi niti ima potrebe da razgovara sa svim sindikatima, već da, u dogovoru, to mogu da rade i drugi ministri.

Kaže da je razgovarala sa direktorkom Pošte kao i sa predstavnicima sindikata iz Katastra, sa kojima nije postignut dogovor.

"Mi im stojimo na raspolaganju i razgovaraćemo dok se ne reše problemi", istakla je Brnabić i dodala da ne stoje kritike da je vladi važnija Pošta od Katastra, budući da se, kaže, više razgovaralo sa predstavnicima Geodetskog zavoda.

Brnabić je istakla i da je ministar policije Nebojša Stefanović takođe i potpredsednik vlade i da može da razgovara sa svim sindikatima.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track