MIHAJLOVIĆ: Gradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina počinje naredne godine
Foto: Ana Paunković

infrastruktura

MIHAJLOVIĆ: Gradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina počinje naredne godine

InfoBiz -

Gradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina počeće 2020. godine, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Reč je o izgradnji 58 kilometara autoputa, čija je vrednost između 300 i 350 miliona evra. Radovi će trajati tri godine.

Mihajlović je na konferenciji za medije u Zrenjaninu, koji je posetila zajedno sa ministrima privrede i sporta Goranom Kneževićem i Vanjom Udovičićem, rekla da će se graditi autoput Beograd - Zrenjanin i Zrenjanin - Novi Sad.

Navela je da će se ove godine raditi projektno-tehnička deokumentacija za autoput Beograd - Zrenjanin, a da će sledeće godine početi radovi.

"Zrenjanin će biti jedna od tačaka novog investicionog ciklusa (vrednog oko pet milijardi evra), pošto ćemo imati izgradnju autoputa Beograd - Zrenjanin. To će biti jedan od autoputeva koji ćemo početi da gradimo već sledeće godine", naglasila je Mihajlović.

Ministarka je podsetila da će Srbija u okviru tog ciklusa ove godine početi da gradi tri autoputa u periodu od aprila do juna, koji će biti značajni za celu

zemlju.

"Gradnja autoputa Preljina - Požega treba da počne u aprilu, a u junu prva deonica autoputa Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina, kao i izgradnja autoputa Pojate-Preljina", rekla je ona.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track