10 KOMPANIJA IZ SRBIJE DANAS U MOSTARU: Šansa za povećanje izvoza
Foto: Youtube Printscreen

privredna komora srbije

10 KOMPANIJA IZ SRBIJE DANAS U MOSTARU: Šansa za povećanje izvoza

InfoBiz -

MOSTAR - Deset kompanija iz Srbije, iz sektora industrije, poljoprivrede i usluga, predstaviće svoj proizvodni asortiman na 22. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru koji počinje danas, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Otvaranju sajma prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a nastup srpskih privrednika na Mostarskom sajmu već tradicionalno organizuju PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) sa ciljem jačanja izvoznih kapaciteta domaćih kompanija.

Međunarodni sajam privrede u Mostaru, po broju izlagača i posetilaca, najznačajnija je sajamska manifestacija u BiH koja okuplja izlagače iz više od 30 zemalja na izložbenoj površini od 30.000 metara kvadratnih, navodi se u saopštenju PKS.

Organizatori očekuju više od 50.000 posetilaca tokom pet dana trajanja sajma, a kako je ovaj sajam po profilu opšti, predstaviće se kompanije metalske i građevinske industrije, poljoprivredne i prehrambene oblasti, visokih tehnologija, kao i sektora usluga, od bankarstva do turizma.

Mostarski sajam je i mesto održavanja ekonomskih i stručnih konferencija i prezentacije gastronomske ponude, a u sklopu sajma biće održane i dve podsajamske manifestacije: Sajam turizma i Sajam knjiga i grafičke industrije.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Narodna Republika Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj privrednoj smotri.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track