Najnovije vesti

VUČIĆ NA SAJMU PRIVREDE U MOSTARU: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu
Foto: Printscreen

predsednik na svečanom otvaranju

VUČIĆ NA SAJMU PRIVREDE U MOSTARU: Želim da srpski proizvodi budu na svakom mestu

Biznis

MOSTAR - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Mostaru da ne propušta nijedan sajam privrede u ovom gradu, jer želi da vidi srpske proizvode na svakom mestu.

 

Vučić je, nakon sastanka sa zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, izazio zadovoljstvo što su i ove godione srpske kompanije iz raznih delova Srbije došle na Sajam u Mostar da predstave svoje proizvode.

 

Rekao je da se nada da će sledeće godine biti još više.

- Moj posao je i želim da srpski proizvodi budu prisutni u Mostaru, Širokom Brijegu, da se prodaju na svakom mestu. Želimo širu i bližu saradnju sa BiH, objasnio je on.

 

 

Podvukao je da je BiH za Srbiju jedan od ključnih partnera i da je njegovo prisustvo u Mostaru u skladu s tom činjenicom.

 

Ukazao je da je trgovinska razmena sa BiH 2015. bila milijardu evra, a prošle godine je dostigla 1,8 milijardi evra, te da se ove godine očekuje da dostigne vrednost od dve milijarde evra.

 

Sa Čovićem, dodao je, razgovarao je i o odnosima Srba i Hrvata.

 

- Smatram da bez obzira na teško istorijsko nasleđe i razlike u stavovima o onome što se zbivalo, važno je da gradimo budućnost u miru i stabilnosti. To isto želimo sa Bošnjacima, rekao je on.

 

Na pitanje koje su novinari uputili Čoviću i njemu što danas na sajmu nema predstavnika bošnjačkog naroda, Vučić je odgovorio da ne želi da se meša u unutrašnje stvari.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...