Najnovije vesti

ABELAPHARM: Farmaceutska kompanija kupila fabriku lekova od nemačke Stada Grupe
Foto: Promo

ABELAPHARM: Farmaceutska kompanija kupila fabriku lekova od nemačke Stada Grupe

Biznis

Farmaceutska kompanija AbelaPharm, regionalni lider u oblasti proizvodnje i distribucije dijetetskih suplemenata, danas je od nemačke Stade zvanično preuzela fabriku za proizvodnju lekova u Starim Banovcima.

 

Ovo je druga fabrika u vlasništvu kompanije AbelaPharm, koja je u poslednjih godinu i po dana akvizirala preko 6 miliona eura vredne opreme, mašina, postrojenja, proizvodnih procesa i proizvodnih licenci od renomiranih evropskih i svetskih kompanija.

 

Ovo je dobra vest za Srbiju i region, posebno ako imamo u vidu da je retkost da regionalna kompanija kupuje proizvodni pogon jednog od najvećih evropskih proizvođača generičkih lekova.

 

Fabrika lekova u Starim Banovcima u čiju je gradnju i opremanje uloženo više od 4 miliona eura, dodatno će biti modernizovana kupovinom novih mašina. Nova fabrika će povećati kapacitete i omogućiti dalje širenje kompanije AbelaPharm koja već izvozi na tržišta Evrope, Evropske Unije i Afrike, a uskoro očekuje i plasman u Aziju.

 

Iz kompanije najavljuju da će značajna sredstva nastaviti da investiraju u razvoj novih i unapređenje postojećih proizvodnih programa. Međutim, važno je istaći da će najvažnija investicija, kao i do sada, biti ulaganje u ljude. Za uspeh je, navodi se u saopštenju, najvažniji visokoobrazovani kadar, koga čini preko 70% zaposlenih u kompaniji AbelaPharm, među kojima su specijalisti, naučni saradnici Univerziteta, doktori nauka, kao i priznati međunarodni eksperti.

 

AbelaPharm ovom akvizicijom jača izvozni potencijal i obezbeđuje nova radna mesta i sigurnost za više od 100 porodica.

 

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...