Najnovije vesti

PORTPAROLKA NEMAČKOG AUTO-GIGANTA: Folksvagen još nije odustao od Srbije
Foto: EPA

"još nismo odlučili"

PORTPAROLKA NEMAČKOG AUTO-GIGANTA: Folksvagen još nije odustao od Srbije

Biznis

BEOGRAD - Na vest koju je objavila nemačka agencija DPA, da je "Folksvagen" suzio izbor zemalja na Bugarsku i Tursku, Lesli Botke, portparol za proizvodnju i prodaju u "Folksvagenu", drži se ranijeg stava da nemački gigant još nije odlučio da li će i gde će u jugoistočnoj Evropi graditi fabriku automobila.

 

Ona je za Politiku rekla da nema novosti. Potvrdila je, piše list, da je njena izjava od pre dve sedmice i dalje aktuelna. Tom prilikom je rekla da su još u fazi definisanja potrebnih zahteva i istraživanja potencijalnih lokacija u istočnoevropskim zemljama.

 

 

"Folksvagen", prema ranijim nezvaničnim informacijama, vaga između Srbije, Bugarske, Rumunije, Turske i Severne Makedonije.

 

U proizvodni pogon, koji planira da otvori 2023. godine, uložio bi, navodi se, 1,4 milijarde evra, zaposlio pet hiljada radnika i proizvodio 300.000 automobila godišnje.

 

Ambasador nemačke u Srbiji Tomas Šib, rekao je pre nekoliko dana da nema novosti u vezi sa eventualnim dolaskom "Folksvagena" u Srbiji i da ta odluka još nije doneta, kao i da će o tome odlučiti sama kompanija.


"Nadam se da će odluka biti u korist Srbije. Ne znam kada će odluka biti doneta, ali bi to bio nastavak pozitivnog trenda", rekao je tada Šib.

 

Prema izveštavanju agencije DPA, o lokaciji nove fabrike nadzorni odbor "Foklksvagena" trebalo bi da razgovara posle Uskrsa, a odluka bi trebalo da bude doneta u novembru.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Politika)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...