Najnovije vesti

MINISTAR MALI U SKUPŠTINI: Plate u predškolskim ustanovama veće za devet odsto
Foto: Tanjug/Tanja Valič

rasprava o dopuni zakona o budžetskom sistemu

MINISTAR MALI U SKUPŠTINI: Plate u predškolskim ustanovama veće za devet odsto

Biznis

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Skupštini Srbije, obrazlažući Predlog zakona o dopuni Zakona o budžetskom sistemu, da će plate zaposlenih u predškolskim ustanovama biti od maja povećane za devet odsto.

 

"Plate zaposlenih u predšolskim ustanovama biće povećane za devet odsto u odnosu na platu iz decembra 2018. godine, umesto dosadašnjih sedam odsto, počev od plate za maj 2019. godine", rekao je Mali u Skupštini Srbije.

 

On je poslanicima predstavio i Predlog Zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Sosijete ženeral banke, Komercijalne banke i Vojvođanske banke za izmirenje obaveza javnog preduzeća "Srbijagas".

 

„Reč je o zaduženju 'Srbijagasa' po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom, kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia iz Ssvajcarske", rekao je Mali.

 

Dodao je da je iznos kredita 70 miliona evra, a rok vraćanja šest godina, uključujući period počeka od dve godine.

 

Na dnevnom redu sednice Skupštine su i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i Vlade Češke Republike o regulisanju duga Republike Srbije prema Češkoj Republici kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlada Republike Srbije i "Rondex Finance Inc" o regulisanju neizmirenog duga Srbije prema "Rondex Finance Inc".

 

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima francuske agencije za razvoj (AFD) i "Proparco" (Društvo za promociju i učešće u privrednoj saradnji), kojim se reguliše osnivanje predstavništva AFD u Srbiji radi unapređenja saradnje, kao i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o strancima.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...