Najnovije vesti

DVA HOTELA BANJE KOVILJAČE NA PRODAJU: Kupce čekaju Gučevo i Podrinje
Foto: Kurir/T.Ilić

pet godina nakon stečaja

DVA HOTELA BANJE KOVILJAČE NA PRODAJU: Kupce čekaju Gučevo i Podrinje

Biznis

Posle gotovo pet godina od odlaska u stečaj Hotelsko-turističkog preduzeća "Banja Koviljača" Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponudila je na prodaju javnim nadmetanjem hotele ovog preduzeća, "Podrinje" i "Gučevo". ‘’Podrinje’’, koje ukupno ima 4,7 hiljada kvadrata, ponuđeno je po početnoj ceni od 52,8 miliona dinara, dok se ‘’Gučevo’’, koje se prostire na 2,3 hiljade kvadratnih metara, nudi za početnih 18,6 miliona dinara. Javno nadmetanje zakazano je za 15. maj u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.

Nekada uspešno Hotelsko-turističko preduzeće ‘’Banja Koviljača’’ ušlo je aprila 2002. godine u proces privatizacije da bi stečaj u oktobru 2014. godine dočekalo bez ijedne zakazane aukcijske prodaje. Smešteno u srcu banjskog parka, jednog od najlepših u Srbiji, tavorilo je i propadalo godinama. Onda je kao vlasnik HTP od kraja januara 2011. u Agenciji za privredne registre upisana država Srbija. Mada podržavljeno, uprkos mnogim obećanjima i planovima, zbog složenog problema razgraničenja društvene i državne imovine, pod blokadom računa i usled izostanka konkretne podrške države posle godina peripetija završilo je u stečaju. U okviru preduzeća funkcionisali su hotel “Podrinje”, “Gučevo”, Kur-salon, restoran “Tri česme”, vile “Bosna” i “Koviljača”, hotel “Beograd” i auto-kampovi na Drini i Gučevu koji su posle višegodišnjeg propadanja potpuno devastirani.

foto: Kurir/T.Ilić

Poslednjih godina ‘’Podrinje’’ je izdavano privatniku koji se bavi turizmom, ‘’Gučevo’’ je ruinirano, dok su posle perioda propadanja pre tri godine Kur salon, vile “Bosna” i “Koviljača”, Upravna zgrada HTP i deo starog blatnog kupatila, odlukom Republičke direkcije za imovinu predati na upravljanje Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju ‘’Banja Koviljača’’. Ona je obnovila Kur-salon, a to bi trebalo da učini i sa ostalim dobijenim objektima.

Turizam je jedna od grana razvoja lozničkog kraja u koju se mnogo ulaže i u lokalnoj samoupravi očekuju da dva hotela dobiju kvalitetnog vlasnika koji će još više unaprediti turističku ponudu ‘’Kraljevske banje’’.

T.Ilić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...