ER SRBIJA POBEDILA NA TENDERU: Od jula 12 novih linija sa niškog aerodroma
Foto: Kurir/M.S.

imala najbolju ponudu

ER SRBIJA POBEDILA NA TENDERU: Od jula 12 novih linija sa niškog aerodroma

InfoBiz -

"Er Srbija" pobedila je na tenderu Ministarstva građevine i saobraćaja za izbor prevoznika s Aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu na 12 linija koja bi trebala da se odvija od jula ove godine. Na tenderu su se javili i drugi avio prevoznici, ali "Er Srbija" je imala najbolju ponudu prema oceni stručne komisije.

Pobednik na tenderu biće subvencionisan sa oko pet miliona dinara godišnje do 2021. godine, a građani će se s ovog aerodroma prevoziti na linijama: Niš-Nirnberg-Niš, Niš-Frankfurt/Han-Niš, Niš-Rim-Niš, Niš-Hanover-Niš, Niš-Ljubljana-Niš, Niš-Salcburg-Niš, Niš-Bolonja-Niš, Niš-Budimpešta-Niš, Niš-Geteborg-Niš, Niš-Fridrishafen-Niš, Niš-Karlsrue-Niš i Niš-Tivat-Niš.

"Avio-linije od javnog interesa, koje će biti organizovane sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, određene su na osnovu analiza i interesovanja koje su pokazali okruzi južne Srbije. Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uvođenjem avio-linija od javnog interesa želi da pomogne razvoju nerazvijenih područja Srbije, kao i da pod povoljnim uslovima građanima omogući najefikasniji vid transporta ka najrazvijenijim područjima EU", saopštili su iz ministarstva.

Tokom postupka nije bilo primedbi na tenderske uslove. Potpisivanje ugovora sa predstavnicima kompanije „Er Srbija“ biće organizovano narednih dana.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track