Najnovije vesti

VEĆ OD VIKENDA AUTO-PUTEM KROZ GRDELIČKU KLISURU: U subotu otvaranje južnog kraka Koridora 10, istočni krak gotov u toku leta
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

veliki projekat

VEĆ OD VIKENDA AUTO-PUTEM KROZ GRDELIČKU KLISURU: U subotu otvaranje južnog kraka Koridora 10, istočni krak gotov u toku leta

Biznis

Ministarka građevinarstva, saobracaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će u subotu, 18. maja, biti otvoren ceo južni krak Koridora 10 i poručila da to predstavlja jednu veliku pobedu.

 

Mihajlović je za RTS rekla da je taj put značajan za regionalno povezivanje i za celu Srbiju.

 

Najavila je da će u toku leta biti završen i istočni krak i da će konačno biti gotov ceo Koridor 10.

 

Ministarka kaže da će građani od subote moći da prolaze Grdeličkom klisurom auto-putem navodeći da je to bila najteža deonica. Ukazuje da je ugradeno 250.000 tona asfalta i da su na toj deonici dva najviša mosta u Srbiji, 33 dodatna mosta, dva najduža tunela.

 

Ističe da je Srbija pokazala da može da završi jedan tako veliki projekat.

U petak počinju radovi na auto-putu od Preljine do Požege, a ministarka je rekla da će prisustvovati i predsednik Srbije. Tu deonicu radiće kineska kompanija.

 

Najavila je početak radova i na Moravskom koridoru i na putu Sremska Rača - Kuzmin.

 

Takođe, rekla je da ce biti otvoren put od Obrenovca do Preljine i da će građani konačno moći da se izmaknu sa Ibarske magistrale.

 

Govoreći o sastanku s predstavnicima MMF-a, rekla je da je Srbija dobila pohvale za upravljanje projektima i da bez toga ne bi mogli da počnu novi radovi.

 

Kada je reč o stanju na prugama, ministarka ukazuje da je rehabilitovano oko 700 kilometara i dovedeno na brzinu od oko 120 kilometara na čas. Dodaje da se na tome radi intenzivno, i da građane opravdano zanimaju brza pruga i uredni i čisti vozovi.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...