MIHAJLOVIĆEVA O POZICIJI SRBIJE NA DUING BIZNIS LISTI: Ubrzati izdavanje građevinskih dozvola
Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

PREMIJERKA PRISUSTVOVALA SASTANKU

MIHAJLOVIĆEVA O POZICIJI SRBIJE NA DUING BIZNIS LISTI: Ubrzati izdavanje građevinskih dozvola

InfoBiz -

Na današnjem sastanku Zajedničke grupe za unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi, kome je prisustvovala i predsednica Vlade Ana Brnabić, analizirana je realizacija mera za unapređenje pozicije naše zemlje na rang listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

"Najveći problem imamo sa Sekretarijatom za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda, koji u svom delokrugu mora da bude znatno efikasniji, jer se brzina izdavanja građevinskih dozvola u glavnom gradu posebno odražava na rejting Srbije na Duing biznis listi", rekla je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović koja je predsedavala sastankom Zajedničke grupe.

Na sastanku je analizirana realizacija mera iz Akcionog plana za unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis listi, gde je konstatovano da su Ministarstvo pravde, Ministarstvo privrede, Ministarstvo rudarstva i energetike, Republički geodetski zavod i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu realizovali ili započeli realizaciju dogovorenih mera, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Sastanku su prisustvovali i ministarka pravde Nela Kuburović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, državni sekretari iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva privrede, Stevan Nikčević i Dragan Stevanović, kao i predstavnici Ministarstva finansija.

Takođe su prisustvovali predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, v. d. direktorke Republičkog sekretarijata za javne politike Bojana Tošić, predstavnici NALED-a, kao i predstavnici imalaca javnih ovlašćenja Elektroprivrede Srbije, Republičkog geodetskog zavoda i Agencije sa privredne registre, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track